Κροατία: Αποσύρει τις δυνάμεις της από το ΝΑΤΟ σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας

25 Ιανουαρίου 2022

Ο Πρόεδρος της Κροατίας δηλώνει πως η χώρα του δεν θα στείλει στρατεύματά της στην περιοχή, σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η Κροατία θα αποσύρει τον στρατό της από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που αναπτύσσονται στην περιοχή, σε περίπτωση μίας σύγκρουσης ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, τόνισε την Τρίτη (25/01) ο Πρόεδρος της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς.

«Παρακολουθώ δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το ΝΑΤΟ, όχι ένα ξεχωριστό κράτος, όχι οι ΗΠΑ, ενισχύει την παρουσία του, στέλνοντας πλοία αναγνώρισης. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό και δεν πρόκειται να έχουμε, σας το εγγυώμαι», είπε ο Μιλάνοβιτς σε εθνικό δίκτυο, προσθέτοντας ότι η Κροατία δεν θα στείλει στρατεύματά της στην περιοχή.

«Σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση, θα αποσύρουμε μέχρι και τον τελευταίο Κροάτη στρατιώτη. Δεν έχει να κάνει με την Ουκρανία ή τη Ρωσία, έχει να κάνει με τις δυναμικές της εσωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, της κυβέρνησης Μπάιντεν, τον οποίο υποστήριξα, ο μόνος στην Ευρώπη… αλλά διαπιστώνω επικίνδυνες συμπεριφορές σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας» πρόσθεσε.

Πηγή: sputniknews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Εγκληματίες: Εμπλέκουν την Ελλάδα σε πιθανό πυρηνικό πόλεμο!