Στη Ρωσία η πρώτη αρμενο-τουρκική συνάντηση ομαλοποίησης σχέσεων

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους ειδικούς εκπροσώπους Τουρκίας και Αρμενίας θα γίνει στην Μόσχα.

5 Ιανουαρίου 2021

Στη Μόσχα στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους ειδικούς εκπροσώπους Τουρκίας και Αρμενίας με στόχο την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων έπειτα από τις περσινές συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την ισχυρή στήριξη της Τουρκίας στον αζερικό στρατό.

Η ανακοίνωση εξεδόθη απόψε από το τουρκικό υπουργείου Εξωτερικών μερικές ώρες αφότου είχε αναγγείλει την εξέλιξη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζοντας πως ένας οδικός χάρτης θα πρέπει να καταστρωθεί ώστε να οδηγήσει στην ομαλοποίηση των σχέσεων. Πρόσθεσε δε με νόημα πως η Τουρκία κάνει τα βήματα με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία σε στενή συνεννόηση και συντονισμό με το Αζερμπαϊτζάν

Αρμενία και Τουρκία υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία το 2009 για αποκατάσταση σχέσεων και άνοιγμα των κοινών τους συνόρων μετά από δεκαετίες αλλά η συμφωνία ποτέ δεν επικυρώθηκε από τα κοινοβούλια αμφοτέρων χωρών.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Αρμενία: Ταπεινωτική συνθηκολόγηση