Διαψεύδει περιστατικά στα Ίμια η Τουρκία – Η οργισμένη ανακοίνωση κατά δημοσιογράφου

Η Τουρκία επιρρίπτει την ευθύνη σε δημοσιογράφο της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Sözcü.

4 Ιανουαρίου 2021

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ανακοίνωση διαψεύδει το φερόμενο γεγονός, επιρρίπτει την ευθύνη σε δημοσιογράφο της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Sözcü και τον κατηγορεί ότι με την «είδηση» θέλει να προκαλέσει εντυπωσιασμό και «να δημιουργήσει την αντίληψη ότι υπάρχει αρνητική διάθεση μεταξύ των σκαφών της ακτοφυλακής των δύο χωρών».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής αναφέρει:

# Στον ιστότοπο της εφημερίδας, Sözcü, δημοσιεύτηκαν ορισμένα ειδησεογραφικά άρθρα με την υπογραφή του Yaşar Anter, με τίτλους «Ένταση Ιμίων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» στις 27 Δεκεμβρίου 2021 και «Δημιούργησαν ένταση στα Ίμια την τελευταία μέρα του έτους» στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Στις προαναφερθείσες ειδήσεις, υπάρχουν ορισμένες αναφορές όπως «ελληνικά αλιευτικά και σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής που ήρθαν στις βραχονησίδες Ίμια στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Αλικαρνασσού περιφέρειας Μούγλα απομακρύνθηκαν από την περιοχή από τα αρμόδια σκάφη της Τουρκικής ακτοφυλακής χωρίς να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες». Επιπλέον, δημοσιεύτηκαν κάποιες εικόνες που φέρεται να σχετίζονται με την ένταση.

Εκ μέρους του εν λόγω εντύπου γίνεται προσπάθεια κάθε χρόνο τις ίδιες περιόδους, δημοσιεύοντας ανάλογες ειδήσεις να δημιουργήσει την αντίληψη ότι υπάρχει αρνητική διάθεση μεταξύ των σκαφών της ακτοφυλακής των δύο χωρών, και γίνεται προσπάθεια που ξεπερνά τον επιδιωκόμενο σκοπό, που θεωρείται ότι είναι να δημιουργήσει αίσθηση και ένταση στα μάτια του κοινού των δύο χωρών.

Όπως δείχνουν τα πλάνα, η είδηση για την υποτιθέμενη ένταση μεταξύ των σκαφών του Λιμενικού Σώματος των δύο χωρών απέχει εντελώς από την αλήθεια και είναι κατασκευασμένη.

Η Διοίκηση Ακτοφυλακής είναι σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των θαλασσών μας.

Πηγή: newpost.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.