Φωτιά στα μπατζάκια του Κυριάκου η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα

15 Δεκεμβρίου 2021

Μία ωραία ατμόσφαιρα είναι τα κόμματά μας μετά τη δημοσίευση της έρευνας Τσιόδρα-Λύτρα που –ανάμεσα σε άλλα– αναφέρεται και στην αυξημένη θνητότητα των ασθενών που νοσούν σοβαρά με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ. Μπορεί ο συμπαθής καθηγητής Τσιόδρας να μην είχε πολιτική σκοπιμότητα καθώς εκπονούσε τη μελέτη, πάντως έκανε ένα αναπάντεχο πολιτικό δώρο στον Τσίπρα.

Δεν το λες και λίγο ο επιστήμονας που μέχρι πρότινος κατηγορείτο ότι μεροληπτεί υπέρ της κυβέρνησης να υπογράφει επιστημονική έρευνα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό. Θα ρωτήσετε «γιατί εκθέτει τον πρωθυπουργό η έρευνα;», όταν η κυβέρνηση μας έχει διαβεβαιώσει ότι έχει νικήσει τον κορονοϊό όχι μία, ούτε δύο, τέσσερις ολόκληρες φορές!

Αλλά ας αφήσουμε τις σάλτσες κι ας θυμηθούμε τί έλεγε ο Κυριάκος, λες και στο Χάρβαρντ σπούδασε ιατρική και μάλιστα εντατικολογία. Είχε προ εβδομάδων αποφανθεί με βαρυσήμαντο ύφος πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα». Και έρχεται ο Τσιόδρας και σου αποδεικνύει με αναμφισβήτητα στοιχεία ότι η θνητότητα όσων διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ είναι κατά 87% αυξημένη! Δεν το λες ασήμαντο!

Και μην σπεύσετε να πείτε εσείς που αγαπάτε τον Κυριάκο πως όταν είχε πει την παρόλα του δεν γνώριζε τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, διότι η έρευνα των Τσιόδρα-Λύτρα υπάρχει από τον περασμένο Μάιο και ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί σχετικά. Και βέβαια ο Αλέξης δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Και τι δεν του έσυρε του Κυριάκου. «Να τον πω ψεύτη; Πολιτικό απατεώνα;» αναρωτήθηκε.

Ε, ξεχασιάρης είναι μπορεί και να μην την θυμότανε την έρευνα μωρέ. Είπαμε βρε παιδιά, πρωθυπουργός είναι, δεν μπορεί να ανοίγει το στόμα του και να λέει όποια κοτσάνα του κατέβει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, από αυτές που θαυμάζει, θα τον είχαν πάρει στο ψιλό και θα του ζητούσαν παραίτηση, αλλά στο Ελλάντα δεν έχουμε τέτοιες ευαισθησίες. Τις αντέχουμε τις μπαρούφες και με το παραπάνω!

Εξου και αντί να ζητήσει συγγνώμη, ή τουλάχιστον να βρει μια δικαιολογία, ή τουλάχιστον να κάνει το όλο σκηνικό γαργάρα, ο απτόητος Κυριάκος έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αντεπιτεθεί. Χαρακτήρισε, λοιπόν, τον Τσίπρα «πολιτικό ολετήρα». Και καλά κύριε εκπρόσωπε ας πούμε ότι ο Τσίπρας είναι ολετήρας. Για το γεγονός ότι ο δικός σου πρωθυπουργός πιάστηκε στα πράσα να λέει παραπλανητικά για τη δημόσια υγεία, δηλαδή για θανάτους, μήπως έχεις να πεις τίποτα; Τα περί διπλασιασμού των ΜΕΘ μπορεί να είναι σωστό, αλλά η γενικολογία περί «κανιβαλισμού της μελέτης» είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, για να μην παραφρονήσουμε κιόλας.

Πηγή: slpress.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.