Καταγγελία Παπανικολάου: «VIP» ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό» υπό την καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου

14 Δεκεμβρίου 2021

Συγκεκριμένη καταγγελία για ύπαρξη «VIP» ΜΕΘ έκανε ο γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και Διευθυντής Νευροχειρούργος στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου. Η καταγγελία έρχεται σε συνέχεια ανάλογων δημόσιων αναφορών από εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων των υγειονομικών, μεταξύ αυτών και του κ. Παπανικολάου, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη σύγκρουση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο Kontra24 είπε ότι η μια ΜΕΘ για VIP ασθενείς βρίσκεται στην πανεπιστημιακή κλινική του «Ευαγγελισμού» υπό την καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Η τελευταία, η οποία είναι και σύμβουλος της κυβέρνησης για θέματα εντατικής θεραπείας, μόλις την περασμένη εβδομάδα, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, είχε διαψεύσει την ύπαρξή τους.

Το σχετικό απόσπασμα από το 1.14” έως το 1.33”:

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.