ΕΥΠ: Ξαφνικά «μαζικές μετατάξεις» προσωπικού «συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών» στην ΕΛ.ΑΣ!

11 Δεκεμβρίου 2021

Ως «εκκαθαριστική επιχείρηση ανεπιθύμητων» στην ΕΥΠ ερμηνεύεται τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών. Η τροπολογία προβλέπει την μετάταξη του προσωπικού της ΕΥΠ που υπηρετεί στην υποδιεύθυνση συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών σε «οργανωτικές δομές της Ελληνικής Αστυνομίας».
Πρόκειται για προσωπικό το οποίο έχει εκπαιδευτεί με κόστος και γι΄ αυτό δεν είναι κατανοητή η λογική της «μαζικής μετάταξης» του ξαφνικά σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
Στην ΕΥΠ έχουν ξανασυμβεί αυτά επί ημερών Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1990-93 και «δεν πήγαν καλά».
Αυτή η τροπολογία αλλά και άλλες που κυκλοφορούν και στις οποίες θα αναφερθούμε δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει το σενάριο πρόωρων εκλογών κι ας το διαψεύδει κάθε λίγο και λιγάκι.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.militaire.gr

Νυχτερινή τροπολογία φτιάχνει ΕΥΠ στα μέτρα του Μαξίμου

Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία (υπουργείο Εσωτερικών) το βράδυ της Παρασκευής (10/12) σε άσχετο νομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία περίπου 200 υπάλληλοι της ΕΥΠ που δεν είναι αρεστοί στη διοίκηση μετατάσσονται σε θέσεις πολιτικού προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς παράγοντες του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΥΠ, στόχος της εν λόγω τροπολογίας είναι η «απαλλαγή της υπηρεσίας από στελέχη διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού από αυτόν της κυβέρνησης».
Θυμίζουμε πως οι εν λόγω υπάλληλοι από το καλοκαίρι του 2019 είχαν τεθεί όλοι σε υπηρεσίες – ψυγείου
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.efsyn.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.