«Αποφασίζομεν και… υποχρεώνομεν»!

30 Νοεμβρίου 2021

Από το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου

– «Δεν θα επιβάλουμε περαιτέρω υποχρεωτικότητα ως προς τον εμβολιασμό» (Μητσοτάκης, 30/9/2021, Athens Democracy Forum)

– «Δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να εμβολιαστεί και οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί έφτασαν στα όριά τους στις δύο κατηγορίες που τους επιβάλαμε. Δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς» (Μητσοτάκης, 18/10/2021, Βουλή, https://www.youtube.com/watch?v=EtRomeVtfHM – βίντεο από 9,46′)

– «Η υποχρεωτικότητα έχει εξαντλήσει αυτή τη στιγμή τα όρια της(…) Από ένα σημείο και πέρα χτυπάμε σε ένα τείχος αντίδρασης από τους ανεμβολίαστους, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να το διαπεράσουμε. Όσο πιο σκληροί είμαστε και όσο περισσότερες υποχρεωτικότητες βάζουμε, τόσο μεγαλύτερες αντιδράσεις προκαλεί αυτό» (Μητσοτάκης, 3/11/ 2021, Mega – https://www.imerodromos.gr/o-mitsotakis-stis-3-11-gia-to…/).

Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος επέβαλλε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών και μάλιστα επί ποινή!

Τι έκανε, δηλαδή; Πάει ένα βήμα παραπέρα την εγκληματική πολιτική της “ατομικής ευθύνης” κραδαίνοντας πρόστιμα που για να τα επιβάλλει επιστρατεύει όλους τους κρατικούς μηχανισμούς αστυνόμευσης, ελέγχου, επιτήρησης και φακελώματος, την ώρα που δεν παίρνει

– κανένα μέτρο ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο,

– κανένα μέτρο για φαρμακοεπαγρύπνηση, κανένα μέτρο για ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού,

– κανένα μέτρο για στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας,

– κανένα μέτρο για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς από ΜΜΜ και σχολεία μέχρι χώρους δουλειάς.

Και πότε διαπράττει την νέα του “αριστεία” ο κ.Μητσοτάκης;

Την στιγμή που η τραγική κατάσταση των καθημερινών ρεκόρ σε κρούσματα και της εκτόξευσης διασωληνωμένων και θανάτων βοά ότι ναι μεν ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος, αλλά ΔΕΝ είναι ικανός από μόνος του για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού.

Συντελείται έγκλημα. Κι όσοι το διαπράττουν ψάχνουν άλλοθι.

Ο λαός έχει δυο επιλογές: Η’ θα το ανεχτεί ή θα αντιδράσει διεκδικώντας μέτρα προστασίας και της υγείας και της δημοκρατίας. Μόνο αυτός, ο λαός, μπορεί να σώσει τον λαό.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.