Κυβέρνηση: Όχι σε λοκντάουν. Αδιαφορεί για τις εκατόμβες!

Εφιαλτική πρόβλεψη Σαρηγιάννη : «Περιμένουμε 4.000 νεκρούς έως το τέλος του χρόνου»

23 Νοεμβρίου 2021
Η κορύφωση των θανάτων θα γίνει στις 17 Δεκέμβρη, εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» ο καθηγητής Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας ότι μπορεί να δούμε και 120 νεκρούς την ημέρα.
«Θα είναι ένα κλίμα δύσκολο τα Χριστούγεννα», σημείωσε ο καθηγητής. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχουμε 4.000 νεκρούς έως το τέλος του χρόνου φτάνοντας συνολικά τους 20.700.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.gazzetta.gr

Τρομάζουν τα στοιχεία για τους νεκρούς – Αγωνία από την αύξηση των κρουσμάτων

Από τους πλέον θανατηφόρους μήνες της πανδημίας αναδεικνύεται ο Νοέμβριος με περισσότερους από 2000 νεκρούς, ενώ ακόμη πιο δύσκολος φαίνεται ότι θα είναι ο Δεκέμβριος.
23 Νοεμβρίου 2021
Στους 1487 ανέρχονται συνολικά οι νεκροί από κορονοϊό μέσα στο Νοέμβριο, ενώ υπολείπονται 8 μέρες για να κλείσει ο μήνας. Εάν ακολουθηθεί η ίδια πορεία στον ημερήσιο αριθμό νεκρών, ο μήνας φλερτάρει να αναδειχτεί έως και ο πλέον θανατηφόρος από την αρχή της πανδημίας, ενώ τα χειρότερα είναι μπροστά μας.
Οι επιστήμονες σημείωναν ότι διαφαίνονταν μια σχετική αισιοδοξία ότι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος νέων κρουσμάτων είχε αρχίσει να μειώνεται. Όμως τελικά η κατάσταση άλλαξε. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο εβδομαδιαίος μέσος όρος βρίσκεται στα 6.759 νέα κρούσματα τη μέρα, μια ανάσα από το ρεκόρ που ήταν τα 6.780.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.news247.gr

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση λέει “όχι” σε κλείσιμο σχολείων και lockdown ακόμη κι αν το ζητήσουν οι Ειδικοί

Θάνος Πλεύρης και Νίκη Κεραμέως απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των σχολείων, όπως και των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στη χώρα. “Δεν θα ξαναγίνει lockdown κι ας το πει η Επιτροπή”, είπε ο Μάκης Βορίδης.
9 Νοεμβρίου 2021
Στο ίδιο ύφος και στον ίδιο τόνο συνεχίζει η κυβέρνηση να αποκλείει κάθε πιθανότητα ενός ενδεχόμενου lockdown στη χώρα, τη στιγμή που τα ημερήσια κρούσματα καταγράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν με την κατάσταση στο ΕΣΥ να είναι δραματική.
Αντίστοιχο είναι, όμως, το πνεύμα και στις αποφάσεις που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, για τις οποίες το κυβερνητικό επιτελείο είναι επίσης κατηγορηματικό αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας τους.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.news247.gr

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.