Ο Μητσοτάκης ή το Ισραήλ διορίζει τον Υπουργό Άμυνας;

Τσίπρας σε Παναγιωτόπουλο: Μην υπογράψεις τη συμφωνία για την Καλαμάτα, έρχεται προανακριτική

19 Νοεμβρίου 2021
Με μια ξεκάθαρη απειλή ως προς τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπογραφή της συμφωνίας με ισραηλινή εταιρεία για την εκπαίδευση των Ικάρων στην Καλαμάτα, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια σχετική επερώτησης προς τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απείλησε ανοιχτά με τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων στη συμφωνία.
«Τα λέω για να τα ακούσουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΘΑ που τη χειρίζονται την υπόθεση! Σας είχα πει το γνωρίζω προσωπικά το θέμα, το χειρίστηκα, το 2019 και γνωρίζω λεπτομέρειες, ονόματα και διευθύνσεις και σας προειδοποιώ μην προχωρήσετε σε σύμβαση που ζημιώνει σκανδαλωδώς το δημόσιο!», είπε και πρόσθεσε: «Δίνετε 2 δις ευρώ σε εταιρία από το Ισραήλ με ποια λογική; Για να αγοράσει αεροσκάφη και να μας τα δώσει μετά με λίζινγκ; Και μάλιστα 600 εκατ. μπροστά στη πρώτη 3ετία. Μην διανοηθείτε να μην φέρετε τη σύμβαση στη Βουλη!
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.iefimerida.gr

Παναγιωτόπουλος σε Τσίπρα: «Να μην πάει το Ισραήλ στην Καλαμάτα, αυτό θέλετε;»

Σε σύγκρουση του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και επίκαιρων ερωτήσεων.
Αντικείμενο αντιπαράθεσης αποτέλεσε η διακρατική σύμβαση Ελλάδας – Ισραήλ για την οργάνωση Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, την οποία ο κ. Τσίπρας όχι μόνο χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» αλλά έφτασε στο σημείο να απειλήσει τον κ. Παναγιωτόπουλο με σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής!
Σε ένα φλερτ με το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε τη Φώφη Γεννηματά που μιλούσε για για «Μαξίμου ΑΕ» και απευθυνόμενος προς τον υπουργό Αμυνας απαίτησε να μην υπογράψει τη σύμβαση με το Ισραήλ «έχοντας στο μυαλό σας ότι θα κρυφτούν οι ευθύνες πίσω από κάποιο ΚΥΣΕΑ».
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.protagon.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.