Προσφυγή τεσσάρων Ελλήνων δημοσιογράφων κατά του Facebook

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σήμερα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, θα εκδικαστούν ασφαλιστικά μέτρα κατά του Facebook

Τέσσερις Έλληνες δημοσιογράφοι, ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης, ο Λεωνίδας Βατικιώτης, η Ευγενία Λουπάκη και ο Άρης Χατζηστεφάνου, προσφεύγουν κατά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που λειτουργεί “με αδιαφάνεια και λογοκρίνει απολύτως αυθαίρετα αναρτήσεις λειτουργών του Τύπου” όπως σημειώνει η δημοσιογράφος του “105,5 Στο Κόκκινο” Ευγενία Λουπάκη.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Αύριο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκδικάζεται προσφυγή δημοσιογράφων κατά του Facebook. Τέσσσερις συνάδελφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της πανίσχυρης εταιρείας που λειτουργεί με αδιαφάνεια και λογοκρίνει απολύτως αυθαίρετα αναρτήσεις λειτουργών του Τύπου. Οι προσφεύγοντες είμαστε οι εξής: Ευγενία Λουπάκη, Αρης Χατζηστεφάνου, Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Λεωνίδας Βατικιώτης. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Γιώργο Κατρούγκαλο που μας εκπροσωπεί και τον ευχαριστούμε. Χωρίς αυτόν, εγώ τουλάχιστον, δεν θα γνώριζα ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Θα παραστεί ως μάρτυράς μας η συνάδελφος Μάχη Νικολάρα μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που έχει ασχοληθεί με την αυθαιρεσία του Facebook καθώς έχει υπάρξει διαματυρία της ΕΣΗΕΑ και ανταλλαγή επιστολών.
Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές και μπορεί να ρίξουμε τη σωστή πέτρα στον Γολιάθ.
Περισσότερες λεπτομέρειες αύριο μετά τη δίκη!».

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.