Τέσσερις Κινέζοι επιστήμονες εντοπίζουν το πρώτο κρούσμα της νόσου Covid-19 στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, το διάστημα Απριλίου – Νοεμβρίου του 2019
23 Σεπτεμβρίου 2021
Χρησιμοποιώντας μαθηματικά μοντέλα, τέσσερις Κινέζοι ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν ότι το πρώτο κρούσμα της νόσου Covid-19 εμφανίστηκε το διάστημα μεταξύ Απριλίου – Νοεμβρίου του 2019 στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, πολύ πριν από την έξαρση της επιδημίας στη Γουχάν της Κίνας.
“Τα αποτελέσματα των υπολογισμών μας δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η επιδημία της νόσου Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεκίνησε να διαδίδεται κοντά στον Σεπτέμβριο του 2019”, επισημαίνεται στη επιστημονική μελέτη των 14 σελίδων, η οποία δημοσιεύτηκε στo ιστοσελίδα “ChinaXiv”, μια ιστοσελίδα που λειτουργεί από την Εθνική Βιβλιοθήκη Επιστημών της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.
Οι συγγραφείς της μελέτης είναι οι Ζόουγιανγκ Γιανγκ, Γιούνχε Χου και Ζιγουέι Ντινγκ από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας και ο Τιάντε Γκούο από το Πανεπιστήμιο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.
Στόχος των τεσσάρων ακαδημαϊκών ήταν να “συμπεράνουν τον ακριβή χρόνο εμφάνισης της πανδημίας” βάσει “μιας μεθόδου υβριδικής οδήγησης δεδομένων και μοντέλου”. Οι Κινέζοι επιστήμονες, όπως αναφέρει το δίκτυο RT News, μοντελοποίησαν το θετικό ποσοστό των τεστ για να ταιριάξουν με τις πραγματικές τάσεις και χρησιμοποίησαν “την εκτίμηση των ελάχιστης πιθανότητας για να λάβουν τις βέλτιστες παραμέτρους μοντέλου”, πριν εφαρμόσουν την “εκτίμηση πυκνότητας πυρήνα για να συμπεράνουν τον χρόνο προέλευσης της πανδημίας, δεδομένης της ειδικής πιθανότητας εμπιστοσύνης”.
Επισήμως, το πρώτο κρούσμα νέου κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκε στις 20 Ιανουαρίου του 2020, περίπου ένα μήνα μετά την έξαρση του ιού στην κινεζική πόλη Γουχάν. Ωστόσο, οι Κινέζοι υποστηρίζουν στη μελέτη τους ότι υπάρχει 50% πιθανότητα εμφάνισης πρώτων κρουσμάτων σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ και στην περιφέρεια της Κολούμπια πριν από αυτές – ήδη, δηλαδή, τον Απρίλιο του 2019 στο Ρόουντ Άιλαντ και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους στο Ντέλαγουερ. Το δείγμα των Κινέζων επιστημόνων περιελάμβανε, κυρίως, βορειοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ, δηλαδή τις Μασαχουσέτη, Βερμόντ, Νιου Χάμσαϊρ, Κονέκτικατ, Ρόουντ Άιλαντ, Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Ντελάγουερ, Πενσυλβάνια, Μέριλαντ και Βιρτζίνια, όπως και το Μίσιγκαν και τη Λουιζιάνα.
Εν αντιθέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες εμμένουν στη θεωρία της διαρροής του ιού SARS-CoV-2 από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν. Τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) όσο και η Κίνα έχουν χαρακτηρίσει “εξαιρετικά απίθανο” αυτό το σενάριο.
Η θεωρία της “εργαστηριακής διαρροής” επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση που έδωσαν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ονομάζεται EcoHealth Alliance, η οποία συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τον κορονοϊό σε νυχτερίδες.
Τέλος, οι τέσσερις Κινέζοι ερευνητές επικαλούνται “μια σειρά προηγούμενων μελετών που έδειξαν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βραζιλία και άλλες χώρες είχαν πληγεί από τον κορονοϊό πολύ πριν από την Κίνα”.
Με πληροφορίες από RT News
Πηγή: kosmodromio.gr
Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.