«Ισλαμική Αστυνομία» στο κέντρο της Αθήνας «τρομοκρατεί» αλλοδαπούς

Ανεξέλεγκτοι εξτρεμιστές «περιπολούν» στα στέκια των αλλοδαπών, τρομοκρατούν και επιβάλλουν την τήρηση των θρησκευτικών νόμων κρατώντας πτυσσόμενα κλομπ, ενώ δεν διστάζουν να δείρουν ομόθρησκους άνδρες και γυναίκες που δεν τηρούν, κατά τα δικά τους πρότυπα, τους κανόνες του Ισλάμ

Του Βασίλη Κανέλλη
19 Ιουλίου 2021

Στο έλεος συμμοριών αλλοδαπών αλλά και της λεγόμενης «Ισλαμικής Αστυνομίας», που… φροντίζει για την πιστή τήρηση των ισλαμικών κανόνων, βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας.

Η δράση μιας πολυπλόκαμης εγκληματικής οργάνωσης και των λεγόμενων «Μουταουίν», που ελέγχουν αν τηρείται η σαρία, έχει προκαλέσει τον τρόμο σε χιλιάδες φιλήσυχους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανθρωποι του μόχθου, που έχουν φτιάξει σπίτια και καταστήματα και αναζητούν καθημερινά το μεροκάματο, έχουν γίνει βορά στα χέρια επιτήδειων εγκληματιών και φανατικών μουσουλμάνων.

Στην περίπτωση της «Ισλαμικής Αστυνομίας», σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν έρθει σε γνώση των «ΝΕΩΝ», πρόκειται για εξτρεμιστές που σχεδόν «περιπολούν» στα στέκια των αλλοδαπών, τρομοκρατούν και επιβάλλουν την τήρηση των θρησκευτικών νόμων.

Η αυτόκλητη «θρησκευτική αστυνομία», κρατώντας πολλές φορές και πτυσσόμενα κλομπ, δεν διστάζει να δείρει ανηλεώς ομόθρησκους άνδρες και γυναίκες που δεν τηρούν, κατά τα δικά τους πρότυπα, τους κανόνες του Ισλάμ.

Αν π.χ. μια γυναίκα δεν φορά σωστά τη μαντίλα της ή αν δεν εφαρμόζουν τη σαρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στον περασμένο Μάιο καταγράφηκε περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού ιρανής υπηκόου. Δράστες ήταν αλλοδαποί οι οποίοι βρήκαν την άτυχη γυναίκα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και τη χτύπησαν άσχημα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το γεγονός φέρεται ότι σχετίζεται με ομάδες αλλοδαπών οι οποίοι κατά καιρούς βγαίνουν στους δρόμους για να επιβάλουν τους μουσουλμανικούς κανόνες.

Περιπολίες

«Δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό. Υπάρχουν πολύ περισσότερα που είτε αποκρύβονται είτε χαρακτηρίζονται ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή ληστεία. Ομως, έχουν σαφή θρησκευτικά χαρακτηριστικά και είναι σίγουρα οι λεγόμενοι Μουταουίν», λέει στα «ΝΕΑ» στέλεχος της Αστυνομίας.

Ανάλογες επιθέσεις είχαν καταγραφεί και την περίοδο 2017-2018 όταν και ομάδες μεταναστών από το Μπανγκλαντές είχαν οργανωθεί και έκαναν σχετικές επιθέσεις. Οι «Μουταουίν» είχαν επιτεθεί σε ζευγάρι ομοεθνών τους δένοντας τον άνδρα και χτυπώντας τη γυναίκα γιατί δεν είχε… καλύψει το πρόσωπό της.

Οι «περιπολίες» κάτω από την Ομόνοια, στην Πλατεία Βάθη, στο Μεταξουργείο, στην Κυψέλη, αυξάνονται την περίοδο του Ραμαζανιού. Η «Ισλαμική Αστυνομία» αναζητεί όσους δεν… σέβονται τη γιορτή και τους δέρνουν ή τους εκφοβίζουν.

Δύο μουσουλμάνες χτυπήθηκαν από αγνώστους όταν πέρασαν μπροστά από ένα τζαμί τις ημέρες του Ραμαζανιού, ενώ φημολογείται ότι γυναίκα χωρίς μαντίλα χτυπήθηκε και εξυβρίστηκε σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Αν και οι οργανώσεις μεταναστών δεν επιβεβαιώνουν τα περιστατικά, ενδεχομένως φοβούμενες τις συνέπειες, αυτό που κυριαρχεί στο κέντρο είναι ο τρόμος των «Μουταουίν» και η ομερτά.

Αποστολή τους είναι να προσηλυτίσουν τους αλλόθρησκους, το λεγόμενο Dawa, να συνετίσουν τους αδιάφορους μουσουλμάνους και να τους μάθουν τους κανόνες που οφείλουν να εφαρμόζουν στη μουσουλμανική κοινότητα.

Αφγανοί, Πακιστανοί και υπήκοοι Μπανγκλαντές συγκροτούν κατά κύριο λόγο τις περιπολίες, αν και τελευταία τα περιστατικά είναι μειωμένα.

Βεβαίως, η «Ισλαμική Αστυνομία» δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Ανάλογες επιθέσεις θρησκευτικού χαρακτήρα έχουν παρατηρηθεί στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Συμμορίες

Και σαν να μην έφτανε ο φόβος του θρησκευτικού φανατισμού, οι αλλοδαποί καταστηματάρχες βρίσκονται αντιμέτωποι και με μια άλλη, πιο επικίνδυνη δράση.

Οι συμμορίες που λυμαίνονται τις γειτονιές των μεταναστών ελέγχουν τα καταστήματα, ακολουθούν τακτικές μπράβων της νύχτας, απειλούν και εκβιάζουν.

Οπως μας κατήγγειλαν στα «ΝΕΑ», έχουν καταγραφεί περιστατικά κανονικού δουλεμπορίου. Οι συμμορίες αναλαμβάνουν να βρουν μεροκάματα σε ομοεθνείς τους και τους παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής τους. «Μπορεί να πάρουν μεροκάματο 20 ευρώ και οι μπράβοι να αρπάξουν τα 15 αφήνοντάς τους με ελάχιστα για να ζήσουν».

Οι συμμορίες βρίσκουν καταλύματα στους εργάτες, στοιβάζοντάς τους σε διαμερίσματα με άλλους 20 ή 30 αλλοδαπούς.

Ταυτόχρονα οι ίδιοι «μοιράζουν» τις περιοχές σε «ζώνες ελέγχου». Αυτοί επιτρέπουν, έναντι ανταλλαγμάτων, σε έναν επιχειρηματία να ανοίξει μαγαζί και οι ίδιοι τού το κλείνουν αν δεν πληρώσει.

Η Ελληνική Αστυνομία περιπολεί συχνά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά αδυνατεί να ελέγξει όλες τις έκνομες ενέργειες. Παρά τις συλλήψεις και τις προσαγωγές ατόμων, η παρανομία ζει και βασιλεύει. Ναρκωτικά, παράνομος τζόγος, εκβιασμοί, μαστροπεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Νιγηριανοί, Σομαλοί, Μαροκινοί, Αφγανοί και Αλγερινοί συγκρούονται πολλές φορές μεταξύ τους για τον έλεγχο πλατειών όπως η Βικτωρίας, ο Αγιος Παντελεήμονας, το Πεδίον του Αρεως, η Κολιάτσου και η Κυψέλη.

Στις αρχές Ιουλίου στην οδό Σατωβριάνδου ένας αλλοδαπός έπεσε νεκρός, μαχαιρωμένος από αντίπαλη συμμορία.

Οι άγριες καταστάσεις στο κέντρο ενισχύουν δυστυχώς και τα ξενοφοβικά σύνδρομα, γι’ αυτό οι οργανώσεις των αλλοδαπών ζητούν να σπάσει το απόστημα και να ζήσουν ειρηνικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές παρεμβαίνουν αλλοδαποί καταστηματάρχες και αποσοβούνται επεισόδια. Ωστόσο, και οι ίδιοι δηλώνουν αδυναμία να ελέγξουν τη «δίδυμη απειλή», τους φανατικούς «Μουταουίν» και τους μπράβους που λυμαίνονται τις περιοχές όπου συναντώνται πολυπληθείς ομάδες αλλοδαπών.

Πηγή: www.tovima.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.