Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει την αποστολή «Πάτριοτ» στην Σαουδική Αραβία – Ο λαός να απαντήσει με την συγκέντρωση στο Σύνταγμα

14 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για την αποστολή συστοιχίας πυραύλων «Πάτριοτ», καθώς και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία. Καλεί δε το λαό να δώσει μαζική, μαχητική απάντηση συμμετέχοντας στην συγκέντρωση της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Η εξέλιξη αυτή αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στο βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς από την Ανατολική Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα έως τον Περσικό Κόλπο και παραπέρα, με θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες ιμπεριαλιστικές αποστολές, στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα, σε όλη την υδρόγειο. Φανερώνει τις ακόμη μεγαλύτερες και επιθετικές δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης.

Καταρρέει ο μύθος που καλλιέργησε η κυβέρνηση της ΝΔ κι από κοντά και τα άλλα αστικά κόμματα ότι η υπογραφή της διμερούς Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνδρομής μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας το προηγούμενο διάστημα ή η συμμετοχή της Ελλάδας στα τριμερή και πολυμερή σχήματα συνεργασίας με χώρες τις περιοχής και υπό την εποπτεία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ συμβάλλουν στην ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η ”Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας” αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ΑμερικανοΝΑΤΟϊκού σχεδίου ”Integrated Air and Missile Defence Concept” (IAMD Concept), ενισχύοντας την αντιαεροπορική – αντιπυραυλική ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας κατά του Ιράν και άλλων χωρών του Περσικού Κόλπου, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς.

Αυτούς τους ανταγωνισμούς και τα συμφέροντα εξυπηρετεί και η επικείμενη ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις που προχωρά η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα πατώντας στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμφωνία των άλλων κομμάτων, μετατρέποντας τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και την ίδια στιγμή και σε στόχο αντιποίνων.

Δεν χωρά άλλη αναμονή! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.. Να δυναμώσει ο αγώνας για την επιστροφή όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

Καλούμε το λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του, να δώσει μαζική, μαχητική απάντηση σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση των εργατικών σωματείων, της ΕΕΔΥΕ, των φοιτητικών συλλόγων, των συλλόγων αυτοαπασχολουμένων, της ΟΓΕ και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στην συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από αποστολές στο Εξωτερικό.

Ούτε γη – ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών».

Πηγή: www.902.gr

Διαβάστε επίσης

Αμερικανικές βάσεις και εθνική αποσύνθεση

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.