Πόσο περιβαλλοντικά ευαίσθητη είναι η ΠτΔ;

Πώς η «περιβαλλοντικά ευαίσθητη» ΠτΔ έχει φροντίσει για την υπονόμευση της αναδάσωσης των καμένων δασικών εκτάσεων.

9 Αυγούστου 2021

Σύμφωνα με το Άρθρο 117 του ελληνικού Συντάγματος ορίζεται ότι «Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά […] κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό».

Ωστόσο, με την απόφαση 2499/2012 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με εισηγητή την σημερινή Πρόεδρο της Επικρατείας κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έκρινε ότι το Σύνταγμα δύναται να καταστρατηγηθεί εάν πρόκειται να δημιουργούν αιολικοί σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε μια ειρωνεία της τύχης, η Wikipedia αναφέρει για την κ. Σακελλαροπούλου πως είναι «ιδιαίτερα ευαίσθητη σε περιβαλλοντικά θέματα, και διαμένει σε πρότυπο συγκρότημα κατοικιών με βιοκλιματικούς πράσινους χώρους».

Υπενθυμίζεται ότι το 2020 η κυρία Σακελλαροπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και με την στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κινήματος Αλλαγής.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ελληνική ιστορία και οι συνέπειές της

Πριν πιάσει η φωτιά: τα σχέδια «αξιοποίησης» της περιοχής Βαρυμπόμπης – Κρυονερίου – Τατοϊου