ΑΚΚΕΛ: Οι ΗΠΑ “επενδύουν” στρατιωτικά απόβλητα στην Αλεξανδρούπολη

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ
23 Ιουλίου 2021

Αρχίζουν και αποκαλύπτονται τι είδους οφέλη αποκομίζει η Αλεξανδρούπολη από την αμερικάνικη στρατιωτικοποίηση της περιοχής βλέποντας τις “επενδύσεις” που αποκαλύπτεται ότι κάνουν οι Αμερικανοί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, στην περίπτωσή μας ειδικά στην περιοχή της Μαΐστρου.

“Επενδύουν” απόβλητα (και αυτό στη κυριολεξία) από τον καθαρισμό των οχημάτων που μεταφέρουν και τα ρίχνουν σε ρέματα. Αν και δεν έλαβε αξιοπρόσεκτη δημοσιότητα από τον τοπικό Τύπο, (παρά μόνο από το  σεσημασμένο “εργαλείο” Δημοσίων Σχέσεων της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή που κατέχει ο πρώην υφιστάμενος του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΥΠΕΞ και αυτό κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία) από την Αστυνομία μαθεύτηκε ότι συμβασιούχοι βρετανικής εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων των αμερικανικών στρατιωτικών Δυνάμεων εντοπίστηκαν από κατοίκους της Μαΐστρου να ρίχνουν απόβλητα από καθαρισμό αμερικανικών οχημάτων σε ένα ρέμα και κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία φυσικά τους συνέλαβε.

Αυτοί εντοπίστηκαν επειδή τους είδαν κάποιοι κάτοικοι τώρα που δεν είναι κλειδωμένοι μέσα στα σπίτια τους λόγω του lockdown που είχε επιβάλλει ο Μητσοτάκης. Το ερώτημα είναι πόσες άλλες φορές το έκαναν φέτος και πέρυσι και τι άλλο έχουν κάνει στην περιοχή το οποίο δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε λόγω των περιορισμών μετακίνησης από το lockdown;

Η σεσημασμένη ιστοσελίδα στην οποία το ΑΚΚΕΛ έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν, όταν δεν μπόρεσε να θαφτεί το γεγονός, το παρουσίασε εκτενέστατα μέσα από την κατεύθυνση της “εξαιρετικής αντίδρασης” από την πλευρά των Αμερικανών και ειδικά της Πρεσβείας … βεβαίως βεβαίως. Με άλλα λόγια: Πιάστηκαν, αποκαλύφθηκαν και έστησαν οικολογικό θέατρο προστασίας του περιβάλλοντος. Στο σενάριο της παράστασης βέβαια δεν υπάρχει ίχνος ευθύνης από την αμερικανική πλευρά, παρά μόνο από μερικούς κακούς αλλοδαπούς Βούλγαρους Ρουμάνους, Πορτογάλους κλπ. Διαβάζουμε στην σεσημασμένη: «Έξαλλοι οι Αμερικανοί με όσα συνέβησαν, αφού χωρίς να φταίνε οι ίδιοι δημιουργήθηκε πρόβλημα».

Το θέμα είναι: Πόσες άλλες φορές έγιναν παρόμοια ή χειρότερα ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ . Τώρα εντοπίστηκαν από κατοίκους, ειδοποίησαν Αστυνομία ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ.

Το ΑΚΚΕΛ ελπίζει ο Δήμος και η Περιφέρεια να δείξουν μεγαλύτερο ζήλο στον εντοπισμό τέτοιων περιβαλλοντικών απειλών.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα: Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις