Η απόλυτη αυτογελοιοποίηση του ελληνικού κράτους!

Δια στόματος Μπογδάνου η ακύρωση της βράβευσης του διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλου από την ΠτΔ

24 Ιουλίου 2021

Με συνοπτικές διαδικασίες και μέσα σε μόλις λίγες ώρες αφαιρέθηκε το όνομα του διεθνώς αναγνωρισμένου διασώστη προσφύγων, Ιάσωνα Αποστολόπουλου, από τη λίστα των προσώπων που πρόκειται να παρασημοφορηθούν το απόγευμα του Σαββάτου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της τελετής για τον εορτασμό της 47ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Παρά το γεγονός ότι ο Ι. Αποστολόπουλος, ο οποίος έχει τιμηθεί και αναγνωριστεί διεθνώς για την πολύτιμη συνεισφορά του στη διάσωση προσφύγων, είχε ενημερωθεί πως επρόκειτο να τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την τελετή της 47ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, δήλωσε μιλώντας στο tvxs.gr ότι «μετά τα μεσάνυχτα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο ο κ. Ζεβελέκης, που δεν γνωρίζω, μου ανακοίνωσε ότι “με τα νέα δεδομένα, δεν συγκροτείται η υπόθεση της παρασημοφόρησης μου”»,  ενώ η ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας προχώρησε άμεσα σε αφαίρεση του ονόματός του από την ήδη αναρτημένη λίστα των τιμώμενων προσώπων.

Μάλιστα, ενώ η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής σχετικά με την ακύρωση, αυτή έγινε γνωστή μέσω του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ενημερώνοντας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ακύρωση της παρασημοφόρησης, πριν καν ενημερωθεί ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, όπως προκύπτει από την ώρα της ανάρτησης του βουλευτή

Μάλιστα ο ίδιος έσπευσε να σχολιάσει πως «έγιναν τα δέοντα», ακριβώς κάτω από το tweet του στο οποία χαρακτήριζε τον διασώστη ως «επιθετικό επικριτή της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας».

Λίγες ώρες αργότερα ισχυρίστηκε μάλιστα πως «είναι δουλειά βουλευτή να ζητήσει σχετική ενημέρωση» για την βράβευση, υποστηρίζοντας πως όσοι διαφωνούν μαζί του «έχουν μεσάνυχτα από Δημοκρατία». Στις φωνές μάλιστα που κάνουν λόγο για πρωτοφανή παρέμβαση στη Δημοκρατία περιορίστηκε να απαντήσει πως «μόνα τους δεν γίνονται τα πράγματα», αρνούμενος κάθε εμπλοκή.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.