Ο Πάιατ αρχιστράτηγος, η “Ελλάδα” σε αντιρωσικές σταυροφορίες!

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Υπό στενή παρακολούθηση το ελληνικό πλοίο Δανιόλος στη Μαύρη Θάλασσα

10 Ιουλίου 2021
photo: © AFP 2021 / Daniel Mihailescu

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το Σάββατο πως παρακολουθεί το ελληνικό περιπολικό Δανιόλος που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα.

Υπό στενή παρακολούθηση βρίσκεται το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων βλημάτων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Δανιόλος».

Το «Δανιόλος» παρακολουθείται στενά από το Ναυτικό της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει αναπτύξει δυνάμεις και εξοπλισμό για την παρακολούθηση των ενεργειών του πλοίου κατευθυνόμενων βλημάτων Δανιόλος, το οποίο εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 10 Ιουλίου 2021» ανέφερε μια δήλωση.

Το περιστατικό ακολουθεί προκλήσεις, όπως της χαρακτηρίζει η Μόσχα, στη Μαύρη Θάλασσα εκ μέρους των κρατών του ΝΑΤΟ και εν μέσω της άσκησης Sea Breeze.

Η Ρωσία δήλωσε νωρίτερα ότι οι προσπάθειες της Δύσης να «τεστάρει» τα σύνορα της Μαύρης Θάλασσας είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία».

Οι φετινές ασκήσεις συνδιοργανώθηκαν από την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και περιελάμβαναν 32 πλοία από 32 έθνη, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού HMS Defender που ενεπλάκη με ρωσικό περιπολικό πλοίο στις 23 Ιουνίου, αφού αγνόησε τις εκκλήσεις για έξοδο από τα χωρικά ύδατα της χώρας.

Πάντως, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι ετήσιες ασκήσεις που εκτελούνται από το 1997 δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «πρόκληση» από τη Ρωσία, καθώς δεν διεξάγονται σε «απάντηση σε καμία χώρα ή κίνηση» σύμφωνα με τον Υπολοχαγό του Ναυτικού των ΗΠΑ, Μπόμπι Ντίξον, ο οποίος είναι υπεύθυνος δημοσίων υποθέσεων για την άσκηση Sea Breeze.

Ενώ οι ασκήσεις ολοκληρώθηκαν το Σάββατο μερικά από τα πλοία της Sea Breeze συμμετέχουν στις ναυτικές ασκήσεις υπό την ηγεσία της Βουλγαρίας και θα παραμείνουν στην περιοχή για κάποιο χρονικό διάστημα, δήλωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Πηγή: sputniknews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Τζόνσον εναντίον Μπάιντεν: H Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται…