Παντοτινά νοσταλγός του Φύρερ: Η Γερμανία απαγορεύει κουρδικό συνέδριο

Η Γερμανία απαγορεύει το συνέδριο της μεγαλύτερης κουρδικής οργάνωσης στην Ευρώπη

10 Ιουλίου 2021

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση του ετήσιου συνεδρίου του KCDK-E που έπρεπε να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου στην πόλη της Κολωνίας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην κουρδική διασπορά στην Ευρώπη.

Η απόφαση απαγόρευσης της Γενικής Συνέλευσης του Κογκρέσου των Δημοκρατικών Κοινοτήτων του Κουρδιστάν στην Ευρώπη (KCDK-E, κεντρική οργάνωση των κουρδικών ενώσεων στην Ευρώπη) ανακοινώθηκε στους συμπροέδρους της με ένα απλό τηλεφώνημα το βράδυ.

Ο λόγος που προβάλλουν οι γερμανικές αρχές: το KCDK-E φέρεται να είναι η επέκταση στην Ευρώπη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που θεωρείται ως «τρομοκρατικό». Η αστυνομία ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε ενημερωθεί ότι «200 ανώτεροι αξιωματούχοι του PKK» επρόκειτο να παρευρεθούν στο εν λόγω συνέδριο.

Το KCDK-E είναι ωστόσο μια δηλωμένη οργάνωση που έχει την έδρα της στο Βέλγιο. Σκανδαλισμένοι από τη γερμανική απόφαση, οι ηγέτες τόνισαν σε μια δήλωση ότι το καταστατικό της οργάνωσης τους έδινε το δικαίωμα να διοργανώνουν συνέδρια οπουδήποτε στην Ευρώπη. Πρόσθεσαν ότι τα 200 άτομα που χαρακτηρίζονται από τη γερμανική αστυνομία ως ανώτεροι αξιωματούχοι του ΡΚΚ είναι εκπρόσωποι των κουρδικών ενώσεων που συνενώνει το KCDK-E σε όλη την Ευρώπη.

Με την απαγόρευση της διεξαγωγής αυτού του συνεδρίου, η Γερμανία ποινικοποιεί εκατοντάδες κουρδικές δομές που συγκροτήθηκαν εντελώς νόμιμα στην Ευρώπη, οι εκπρόσωποι του KCDK-E ήταν αγανακτισμένοι, προσθέτοντας ότι αυτή η ποινικοποίηση στοχεύει επομένως μισό εκατομμύριο μέλη αυτών των δομών.

Και ρωτάνε τις γερμανικές αρχές: «Μήπως η γερμανική αστυνομία λαμβάνει τις εντολές τηςς από τον δικτάτορα Ερντογάν;».

«Καταδικάζουμε αυτή τη στάση που μοιάζει με την καταστολή που ασκείται ενάντια στο HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών) από το φασιστικό καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν», δήλωσαν οι ηγέτες της μεγαλύτερης οργάνωσης της κουρδικής διασποράς στην Ευρώπη, κατηγορώντας τις γερμανικές αρχές να ενεργήσουν ως ο καταπιεστικός βραχίονας του τουρκικού κράτους στη Γερμανία και έτσι να παραβιάζει τους δικούς της νόμους.

Εν κατακλείδι, οι εκπρόσωποι του KCDK-E εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να πολεμήσουν δημοκρατικά και νομικά ενάντια σε αυτήν την «άνομη απόφαση που στοχεύει τον κουρδικό λαό».

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά

Πηγή: ROJINFO / infognomonpolitics.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.