Η Ρωσία κόβει τον… αέρα! Και δεύτερη πτήση της Air France που θα παρέκαμπτε τη Λευκορωσία μπλόκαρε η Ρωσία

27 Μαΐου 2021

Μια ακόμη πτήση από Παρίσι προς Μόσχα ακύρωσε η Air France, όπως ενημερώνει το Reuters, καθώς οι ρωσικές αρχές δεν ενέκριναν σχέδιο πτήσης που θα παρέκαμπτε τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Η εταιρεία είχε ακυρώσει ακόμη μια πτήση προς τη Μόσχα την Τετάρτη, έπειτα από την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ επιβατικού αεροσκάφους της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους, την Κυριακή.

Νωρίτερα, το αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας επέβαλε «μπλόκο» σε πτήση των αυστριακών αερογραμμών με κατεύθυνση τη ρωσική πρωτεύουσα, καθώς το αεροσκάφος θα παρέκαμπτε τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Η πτήση OS601 από τη Βιέννη προς τη Μόσχα θα έφτανε στον προορισμό της την προκαθορισμένη ώρα, ωστόσο η διοίκηση του αεροδρομίου έθεσε την πτήση στη λίστα των «ακυρωμένων».
Η αυστριακή εταιρεία, βάσει και των ευρωπαϊκών οδηγιών, προγραμμάτιζε να φτάσει στη ρωσική πρωτεύουσα, χωρίς να διασχίσει τον εναέριο χώρο πάνω από την Λευκορωσία.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική οδηγία έχει απευθύνει η Ε.Ε. προς όλους τους αερομεταφορείς των κρατών – μελών της, μετά το πρωτοφανές περιστατικό «αεροπειρατείας» της πτήσης της Ryanair την περασμένη Κυριακή, που οδήγησε και στη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς και της συντρόφου του.

Πηγή: infognomonpolitics.gr