Στηρίζει τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα ο Άδωνις Γεωργιάδης | Ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας

14 Μαΐου 2021

Ανοιχτά το μέρος της κυβέρνησης του Ισραήλ, η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά αμάχων στη Γάζα, πήρε με ανάρτησή του στο Instagram ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος άνθρωπος που λίγα χρόνια πριν διαφήμιζε στην τηλεόραση τα βιβλία του ναζιστή και – δεδηλωμένου αρνητή του Ολοκαυτώματος – Πλεύρη, έσπευσε να ταχθεί υπέρ της Ισραηλινής κυβέρνησης.

«Το Ισραήλ, ο καλύτερος Φίλος της Ελλάδος, δέχεται επίθεση στον άμαχο πληθυσμό του και ναι έχει δικαίωμα να αμυνθεί. Η Ελλάδα είναι μαζί του διότι τον αληθινό σου φίλο τον ξεχωρίζεις στα δύσκολα!», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδεύοντας την με μία ελληνική και μία ισραηλινή σημαία και τη φράση “Greece Stands with Israel”.

Η απαράδεκτη και προκλητική αυτή ανάρτηση έρχεται λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο, ούτε λίγο, ούτε πολύ, επιχειρεί να δικαιολογήσει την ισραηλινή βαρβαρότητα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.

Ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας

Σε ανακοίνωση της η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας τονίζει τα εξής:

«Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας καταδικάζει την προκλητική και κατάπτυστη ανάρτηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Σήμερα που το Ισραήλ, για πολλοστή φορά, βομβαρδίζει αδιάκριτα τον άμαχο παλαιστινιακό πληθυσμό στην πολιορκημένη Γάζα, δολοφονώντας γυναίκες και παιδιά, κατεδαφίζοντας πολυώροφες πολυκατοικίες για να αφήσει άστεγες εκατοντάδες οικογένειες, συλλαμβάνει και φυλακίζει εκατοντάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καταπατώντας κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη αποτελεί μέγιστη προσβολή στους νεκρούς μας, και μέγιστη ασέβεια στον πόνο του παλαιστινιακού λαού, αλλά και στον πόνο όλων των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο που πονούν για την απώλεια κάθε αθώας ανθρώπινης ζωής, παντού.

Ο κ. Γεωργιάδης είναι εν ενεργεία Υπουργός της Ελληνικής κυβέρνησης, και οι δημόσιες τοποθετήσεις του χρεώνονται σε ολόκληρη την Ελληνική κυβέρνηση, και συνεπώς στην Ελλάδα. Και η ανάρτηση του είναι πρωτοφανής για οποιονδήποτε υπουργό σε οποιαδήποτε χώρα. Η ανάρτηση αυτή του κ. Γεωργιάδη είναι βέβαιο ότι θα λάβει μεγάλη δημοσιότητα και εκτός Ελλάδας. Τον εκθέτει ως άνθρωπο και ως πολιτικό στα μάτια εκατοντάδων εκατομμυρίων Αράβων, αλλά και στα μάτια της μεγάλης πλειοψηφίας των λαών και των χωρών του κόσμου, που καταδικάζουν αυτά τα επαναλαμβανόμενα αποτρόπαια εγκλήματα του Ισραήλ.

Μόλις χθες, η Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) προειδοποίησε το Ισραήλ για νέα παραπομπή των ηγετών του ενώπιον του Δικαστηρίου για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Ο κ. Γεωργιάδης προβάλλει το δικαίωμα «αυτοάμυνας» του Ισραήλ, που διαθέτει ένα από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο, απέναντι στις αυτοσχέδιες ρουκέτες των παλαιστινιακών αντιστασιακών οργανώσεων. Ο κ. Γεωργιάδης παραβλέπει, σκόπιμα, το αδιαμφισβήτητο γεγονός της παράνομης ισραηλινής κατοχής, και του νόμιμου κι αυτονόητου δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού στην αυτοάμυνα και στην αντίσταση, για την ελευθερία του, για την ανεξαρτησία του, και για να ζήσει σε ειρήνη με όλους τους γείτονες του.

Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα και με τους Έλληνες παρα πολλά χρόνια, και επειδή ξέρουμε καλά την ιστορία της Ελλάδας, τους αγώνες του Ελληνικού λαού εναντίον του φασισμού, του ναζισμού, της κατοχής, κι υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας, η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη θα μας άφηνε τελείως αδιάφορους αν δεν ήταν εν ενεργεία υπουργός της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ξέρουμε και την πορεία του κ. Γεωργιάδη, και κατανοούμε την αγωνία του να σβήσει το ντροπιαστικό ρατσιστικό αντί-σημιτικό παρελθόν του, πουλώντας εκδούλευση στους εγκληματίες ηγέτες του Ισραήλ και στο φίλο-σιωνιστικό λόμπι διεθνώς. Ο κ. Γεωργιάδης έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει συγχώρεση από το Ισραήλ για τις παλιές αμαρτίες του, δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας, και να ασεβεί στον πόνο του λαού μας. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι και ξέρουμε καλά ότι οι Έλληνες δεν στηρίζουν ούτε κατοχή, ούτε δολοφονίες αμάχων, ούτε εγκλήματα πολέμου. Και είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν υιοθετεί αυτή τη θέση αυτή του κ. Γεωργιάδη.

Ζήτω η Ελληνο -Παλαιστινιακή Φιλία.

Πηγή: atexnos.gr