Και στην Κύπρο το έγκλημα από το περιθώριο στο κέντρο

Επαγγελματίες και διαβασμένοι εκτελεστές. Το συμβόλαιο θανάτου και σενάρια για το φόνο του «Μαριούθκια»

21 Απριλίου 2021

Άριστα διαβασμένοι και επαγγελματίες, φαίνεται πως ήταν οι εκτελεστές του «Μαριούθκια» που από το βράδυ της Δευτέρας μετά το δολοφονικό «χτύπημα» τους έθεσαν σε κόκκινο συναγερμό την Αστυνομία.

Οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας για τη δολοφονία του Γεωργίου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη. Δεδομένα και τεκμήρια, βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης που όπως όλα δείχνουν αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Παρά τις έρευνες, κανένα στοιχείο που να οδηγεί στους δράστες δεν έχει εντοπιστεί επί του παρόντος. Οι κάλυκες που βρέθηκαν στη σκηνή της δολοφονίας δε φαίνεται να είναι βοηθητικοί για τη διερεύνηση, αφού όπως όλα δείχνουν το όπλο με το οποίο έριξαν νεκρό τον Γεωργίου δεν είχε ιστορικό, δηλαδή δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Αυτό το δεδομένο, σε συνδυασμό με τον πυροβολισμό απευθείας στον κρόταφο του θύματος, όταν μάλιστα το όχημα του ήταν σε κίνηση, δείχνουν στους ανακριτές της υπόθεσης ότι σίγουρα έχουν να κάνουν με επαγγελματίες, που δεν αποκλείεται μάλιστα να αφίχθηκαν στην Κύπρο από το εξωτερικό για να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου. Πάντως αυτό είναι ένα σενάριο που διερευνάται, με τις έρευνες να στρέφονται μάλιστα και στα αεροδρόμια.

Ο Γεωργίου, χαμήλωσε ταχύτητα για μόλις μερικά δευτερόλεπτα σε κύρτωμα του δρόμου, ωστόσο αυτά ήταν αρκετά για τους εκτελεστές προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.

Το γεγονός ότι χτύπησαν τον Γεωργίου σε σημείο της διαδρομής που καθημερινά ακολουθούσε, δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις τους και δεν αποκλείεται να τον παρακολουθούσαν εδώ και μέρες. Είναι γι’ αυτό το λόγο που κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών έχουν τεθεί οι κινήσεις του θύματος τις προηγούμενες μέρες. Κάμερες ασφαλείας από σημεία που είχε βρεθεί, πιθανόν να καταδείξουν αν κάποιος ή κάποιοι τον παρακολουθούσαν.

Πάντως, όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times ο Γεωργίου, είχε παραλάβει το πολυτελές όχημα στο οποίο έπεσε νεκρός, ώρες μόνο πριν από τη δολοφονία του. Το προηγούμενο διάστημα είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του, ωστόσο ερωτηματικό αποτελεί γιατί δεν συνέχισε να κινείται με θωρακισμένο όχημα όπως τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα χωρίς καμία προστασία.

Όπως δημοσιεύθηκε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, το όνομα του θύματος είχε βρεθεί ξανά ενώπιον των αρχών μετά τον εντοπισμό ποσότητας οπλισμού στη Λάρνακα τον Ιανουάριο. Όπως διαφάνηκε από τις έρευνες τότε, ο Γεωργίου βρισκόταν στο στόχαστρο και είχε ενημερωθεί προκειμένου να λαμβάνει μέτρα.

Παλιές υποθέσεις και συνεργάτες στο επίκεντρο

Το θύμα, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε ποινή φυλάκισης 2 χρόνων από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, για υπόθεση ναρκωτικών. Τον συνέλαβαν τον Μάιο του 2019 στην επαρχία Λάρνακας, μεταφέροντας 1,5 κιλό κοκαΐνης.

Δεν ήταν η μόνη φορά που απασχόλησε τις αρχές. Κάποιες δραστηριότητες του και οι σχέσεις του με συγκεκριμένα πρόσωπα, ήταν μεταξύ των λόγων για τους οποίους είχε απασχολήσει αρκετές φορές τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν.

Πηγή: cyprustimes.com