Δολοφονία Χατζηκωστή: Αρχή πολέμου κατά Κύπρου και Ελλάδας

Η τρομοκρατία στην υπηρεσία ενός νέου σχεδίου Ανάν

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Όλες σχεδόν οι ενδείξεις που διαθέτουμε συνηγορούν υπέρ του πολιτικού χαρακτήρα της δολοφονίας του Κύπριου εκδότη Άντη Χατζηκωστή, αποκλείοντας παράλληλα άλλες εκδοχές. Με την επιφύλαξη ότι νέα στοιχεία δεν θα έλθουν να ανατρέψουν την εικόνα, τα εξής συμπεράσματα προκύπτουν:

Το συγκρότημα ΔΙΑΣ και ειδικά η εφημερίδα Σημερινή, υπό την διεύθυνση των ¨Αντη και Κώστα Χατζηκωστή έπαιξαν μοναδικό ρόλο στην κινητοποίηση της κυπριακής κοινής γνώμης εναντίον του σχεδίου Ανάν. Η δολοφονία του Άντη είναι μια ισχυρότατη προειδοποίηση του “διεθνούς παράγοντα” σε όποιον θα ήθελε να επαναλάβει το Όχι του 2004, αλλά και στον ίδιο τον Πρόεδρο Χριστόφια, αν τυχόν αρνηθεί να ολοκληρώσει τη δουλειά για την οποία η εκλογή του στην Προεδρία έγινε διεθνώς ανεκτή.

Προειδοποίηση για το πολιτικό και εκδοτικό προσωπικό, εκφοβισμός για την κοινή γνώμη, η άριστα οργανωμένη, τόσο επαγγελματική εκτέλεση Χατζηκωστή βαθαίνει και τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της κυπριακής ελίτ. Προοιωνίζεται ανώμαλες εξελίξεις σε Κύπρο και Ελλάδα…

Ολόκληρο το άρθρο θα δημοσιευθεί στα Επίκαιρα της Παρασκευής 15.1