Παγκόσμιο ρεκόρ γελοιότητας και προσβολή στους Επαναστάτες του 1821

Επικό επετειακό εξώφυλλο του ΒΗΜΑgazino με Μητσοτάκη, Γιάννα Αγγελοπούλου και Μακρόν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωταγωνιστεί ως Ιωάννης Μακρυγιάννης. Στο πλάι του η Γιάννα Αγγελοπούλου ως Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

18 Μαρτίου 2021

Αίσθηση έχει προκαλέσει το εμπνευσμένο από την επανάσταση του 1821 εξώφυλλο του εβδομαδιαίου περιοδικού ΒΗΜΑgazino, του οποίου η προδημοσίευση έγινε γνωστή σήμερα. Το περιοδικό που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής» στην προσπάθειά του να μπει στο επετειακό κλίμα σκόπιμα ή ασυναίσθητα κατέφυγε σε μία υπερβολή δίνοντας νέα υπόσταση στο κιτς.

Πηγή έμπνευσης είναι οι ήρωες της ελληνική επανάστασης των οποίων αλλοιώθηκαν τα πρόσωπα καθώς αντικαταστάθηκαν με αυτά προσωπικοτήτων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ του σήμερα.

Έτσι στο εξώφυλλο πρωταγωνιστούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ρόλο Ιωάννη Μακρυγιάννη, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως Μαντώ Μαυρογένους, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε Νικηταράς, ο Εμμανουέλ Μακρόν Ιωάννης Καποδίστριας, ο Μπόρις Τζόνσον Λόρδος Μπάιρον, ο Μάριο Ντράγκι Ανδρέας Μιαούλης και ο Τζο Μπάιντεν Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Στο ρόλο της Μπουμπουλίνας είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Όπως ήταν αναμενόμενο το εξώφυλλο προκάλεσε πλήθος ειρωνικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τσιτάχ/Μωϋσής/ Σιμουλτανέ

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκθειάζεται από τα εγχώρια ΜΜΕ συγκρινόμενος με μυθικά πρόσωπα από την εγχώρια και παγκόσμια Ιστορία ή ακόμη και με χαρισματικά ζώα.

Παραθέτουμε κάποια από τα κείμενα που συνοδεύονται από ευφάνταστους χαρακτηρισμούς από το 2016 ως σήμερα, όπως τα αλιεύσαμε από το blog The Legendary Koulis.

Πηγή: kosmodromio.gr