Μονταζιέρα από το Star για το «Τέλειωσαν! Θα τους σκοτώσουμε!» των αστυνομικών

Με τον δικό του αρκετά δημιουργικό τρόπο το Star σε ρεπορτάζ για τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη επέλεξε να αναπαράγει το βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο εμφανίζεται μία διμοιρία αστυνομικών της ΔΡΑΣΗ σε έξαλλη κατάσταση, να λέει «πάμε να τους γαμήσουμε! Τελειώσανε! Πάμε, θα τους σκοτώσουμε». Παρόλα αυτά, στο βίντεο, έτσι όπως παίχτηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό, η σειρά των φράσεων είναι παραποιημένη, ενώ το «θα τους σκοτώσουμε» των αστυνομικών, αποδόθηκε ως «θα τον σκοτώσουνε».

10 Μαρτίου 2021

Θυμίζοντας το  «ρεπορτάζ» σχετικά με το «ποια είναι η αλήθεια» για τον «γνωστό σκηνοθέτη» που παρουσιάστηκε πριν λίγες βδομάδες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star καταλήγοντας στο πόρισμα ότι αυτός βρέθηκε «στο μάτι του κυκλώνα για το τίποτα», εννοώντας τον Δ. Λιγνάδη το Star επανήλθε με νέο δημοσιογραφικό επίτευγμα.

Σε ρεπορτάζ στο σημερινό κεντρικό δελτίο αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη επέλεξαν να αναπαράγουν το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από χθες στο οποίο εμφανίζεται μία διμοιρία αστυνομικών της ΔΡΑΣΗ σε έξαλλη κατάσταση, με κάποιον από τους αστυνομικούς να φωνάζει «Διαβίβασε ότι λείπει! Ρε διαβιβάστε ότι λείπει συνάδελφος», αναφερόμενος πιθανότατα στον αστυνομικό που τραυματίστηκε μετά από επίθεση αγνώστων. Στη συνέχεια, ακούγεται η ίδια φωνή να φωνάζει «πάμε να τους γαμήσουμε! Τελειώσανε! Πάμε, θα τους σκοτώσουμε». Ωστόσο, το Star επέλεξε να αναπαράγει μια λίγο διαφορετική εκδοχή του.

Το βίντεο-ντοκουμέντο:

Υπό τον τίτλο «ανατριχιαστική στιγμή» έχει παραποιήσει το πρωτογενές ηχητικό με τους αστυνομικούς όχι μόνο μετατρέποντας το «θα τους σκοτώσουμε» σε «θα τον σκοτώσουν» αλλά και βάζοντας το πριν από τις απειλές τον αστυνομικών. Έτσι το απόσπασμα που καταλήγει να παίζει ο τηλεοπτικός σταθμός λέει «Θα τον σκοτώσουνε. Πάμε να τους γα@@@@» αντί για «πάμε να τους γαμήσουμε! Τελειώσανε! Πάμε, θα τους σκοτώσουμε».

Η εκδοχή του Star:

Πηγή: https://thepressproject.gr/montaziera-apo-to-star-gia-to-teleiosan-tha-tous-skotosoume-ton-astynomikon/


Παραποίηση επίμαχου βίντεο από το Star…

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί η παραποίηση από το τηλεοπτικό σταθμό Σταρ Τσάνελ στοιχείων βίντεο με απειλές αστυνομικών από τα χτεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

10 Μαρτίου 2021

Σάλο προκαλεί στο Τουίτερ και άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το αποψινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star για τις χτεσινές βίαιες συγκρούσεις αστυνομικών – διαδηλωτών στη Νέα Σμύρνη καθώς ο σταθμός φαίνεται να αλλοίωσε σκόπιμα βιντεοσκοπημένο υλικό για να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις από τις απειλές αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ που είχαν καταγραφεί χτες κάνοντας το γύρο του Διαδικτύου…

Το κανονικό υλικό του επίμαχου βίντεο όμως άλλα είχε καταγράψει, καθώς ξεκάθαρα αστυνομικοί ακούγονται να λένε:” Πάμε να τους γαμήσ@με! Τελειώσαμε πάμε. Θα τους σκοτώσουμε!”

Το σημείο όπου φαίνονται οι αστυνομικοί στο επίμαχο βίντεο φαίνεται να απέχει ελάχιστα μέτρα από εκεί όπου δέχθηκαν το βράδυ της Τρίτης την επίθεση και τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυνομικός.

Οι αντιδράσεις των πολιτών έχουν δημιουργήσει μάλιστα “τάση” στο Τουίτερ με το διακριτικό star_xeftiles…

Ορισμένοι απαιτούν σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την σκόπιμη αλλοίωση του βίντεο.

Άλλοι λοιδωρούν την ΕΣΗΕΑ για την απραξία της και σε αυτό το κρούσμα κακής δημοσιογραφίας.

Άλλοι προτείνουν αποστολή μηνυμάτων διαμαρτυρίας και σχετικές καταγγελίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΣΗΕΑ

Γεγονός είαι πάντως ότι ως τις 22.00 μμ ούτε το ΕΣΡ, ούτε η ΕΣΗΕΑ δεν είχαν βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση για το ζήτημα.

Πηγή: kosmodromio.gr

Διαβάστε επίσης

«Πάμε να τους γ…σουμε! Τέλειωσαν! Θα τους σκοτώσουμε!»