Θέμης Σοφός κατά Χρυσοχοΐδη: Η συμπεριφορά του έχει στοιχεία εκτροπής του πολιτεύματος-Είχα προτείνει και πριν ένα χρόνο να παραιτηθεί

Εγκαθίδρυση αλλαγής παραδείγματος εντοπίζει ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ στις πρακτικές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

11 Μαρτίου 2021

«Στην ερώτηση αν υπάρχει προσπάθεια εκτροπής ή αν ανιχνεύονται στοιχεία εκτροπής του πολιτεύματος στην Ελλάδα, θα σας απαντήσω σε ατομικό επίπεδο της συμπεριφοράς στελέχους της κυβέρνησης, ναι» είπε αναφερόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, προκαλώντας τριγμούς στην κυβερνητική παράταξη.

Ο ίδιος, ο οποίος είχε τη στήριξη της ΝΔ σε εκλογές του ΔΣΑ μιλώντας, σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική για την Δημοκρατία και το Κράτος – Δικαίου πρόσθεσε ωστόσο ότι «σε συλλογικό, θεσμικό επίπεδο» δεν βλέπει προσπάθεια εκτροπής ή στοιχεία εκτροπής.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ επεσήμανε ότι «προ έτους τοποθετήθηκα δημοσίως ως προς την παραίτηση του κ. Χρυσοχοΐδη, όταν χτυπήθηκε ένα παιδί. Τότε το είχα προτείνει με την θεσμική μου ιδιότητα, ανεξάρτητα πάντα των πολιτικών μου αντιλήψεων. Θεωρώ λοιπόν, ότι η συμπεριφορά του σημερινού υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τείνει να εγκαθιδρύσει μια αλλαγή παραδείγματος».

Εξηγώντας, ο Θέμης Σοφός ισχυρίστηκε ότι «η αλλαγή αυτή, ψυχανεμίζομαι ότι δεν γίνεται αποδεκτή από όλη την κυβέρνηση, γιατί δεν υπαρχή σαφής επιδοκιμασία από το υπουργικό συμβούλιο των συμπεριφορών του κ. Χρυσοχοΐδη. Νομίζω ότι ήδη υπάρχει εκπεφρασμένη ανησυχία για τις επιλογές του και βεβαίως επειδή η λέξη εκτροπή, έχει τον χαρακτήρα μιας πλήρους ανατροπής των συνταγματικών θεσμών, νομίζω δεν είναι ικανή αυτή σε ατομικό επίπεδο ενός υπουργού, να επηρεάσει τα θεσμικά και συνταγματικά θεμέλια της λειτουργίας του πολιτεύματος».

Υπενθυμίζεται πως ο Θέμης Σοφός έχει σταθεί το τελευταία διάστημα στο πλευρό τι\ου απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα, παρέχοντας τις νομικές του υπηρεσίες και απευθύνοντας πρόκληση προς την κυβέρνηση να επιδείξει την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται.

Πηγή: kosmodromio.gr