Κουφοντίνας: Αναρμόδια δήλωσε η εισαγγελέας στο αίτημα Κούρτοβικ – Σοφού – Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα

3 Μαρτίου 2021

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Λαμίας δήλωσε αναρμόδια για το αίτημα που κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης σχετικά με την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ από κοινού με τον νομικό Θέμη Σοφό.

Η συνήγορος του κατηγορουμένου, Ιωάννα Κούρτοβικ μετέβη πήγε στην Εισαγγελέα Λαμίας, στην οποία ήδη είχε υποβληθεί αίτημα αναστολής ποινής λόγω άμεσου κινδύνου για ανήκεστο βλάβη ή θάνατο, ενώ παράλληλα κατατέθηκε αίτημα στο Πρωτοδικείο Λαμίας για επανεξέταση της απόφασης που αφορά τη μεταγωγή του κρατουμένου.

Η εισαγγελέας δήλωσε αναρμόδια για τα περισσότερα αιτήματα, αλλά σε κάθε περίπτωση το θέμα θα κριθεί την Πέμπτη, σε σχετική συνεδρίαση του Συμβουλίου Εκτέλεσης Ποινών.

Νέα μαζική συγκέντρωση

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε για τρίτη ημέρα στο κέντρο της Αθήνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα που διανύει την 55η ημέρα απεργία πείνας και 9η δίψας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα από όπου ξεκίνησε δυναμική διαδήλωση με κατεύθυνση την Ομόνοια. Το μεγαλύτερο μπλοκ αυτό των αναρχικών συνέχισε την πορεία από τα Χαυτεία και διαλύθηκε στην πλατεία Εξαρχείων.

Πηγή: https://www.circogreco.gr/2021/03/03/koufontinas-anarmodia-dhlwse/