Κινητοποίηση του ΚΚΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην απόβαση στρατιωτικών δυνάμεων από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ενόψη μεγάλης άσκησης

25 Φεβρουαρίου 2021

Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης και πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενάντια στην μετατροπή της σε ορμητήριο πολέμου στο πλαίσιο των σχεδιασμών ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν το απόγευμα εκατοντάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ.

Στη διαμαρτυρία ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην απόβαση των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ενόψη μεγάλης άσκησης που συνιστά ουσιαστικά “πρόβα πολέμου” απέναντι στη Ρωσία.

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους ο γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, Διονύσης Κλάδης, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί “απόβαση χιλιάδων αμερικανοΝΑΤΟικών μακελάρηδων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να μεταφερθούν στα σύνορα με τη Ρωσία”.

“Το ΝΑΤΟ δεν είναι μια δύναμη ασφάλειας και ειρήνης. Ίσα – ίσα, όπου έχει βρεθεί, έχει φέρει τον πόλεμο, την καταστροφή, τον διαμελισμό κρατών” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας 902.gr επισημαίνεται πως η κινητοποίηση έγινε για να δείξει ότι η Αλεξανδρούπολη “πρέπει να είναι λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών”.

Πηγή: kosmodromio.gr

Διαβάστε επίσης

ΝΑΤΟϊκή άσκηση Defender Εurope 2021: Πώς εμπλέκεται η Αλεξανδρούπολη στην άσκηση; Σε αφορά, δημιουργεί κινδύνους, ενημερώσου, δράσε!