Καταγγελία για την κλήση της πρόεδρου την ΟΕΝΓΕ σε απολογία

(EUROKINISSI)

Αλληλεγγύη στους προέδρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των υγειονομικών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου καταδικάζει το γεγονός πως η αστυνομία καλεί την πρόεδρο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε και άλλους συνδικαλιστές υγειονομικούς για απολογία επειδή πρωτοστάτησαν σε κινητοποιήσεις με αίτημα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκαν μαζικοί φορείς, το σωματείο μας, εργαζόμενοι, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε την πολιτική που έχει σκοτώσει ήδη πάνω από 5000 ανθρώπους.

Οι κατηγορίες κατά της  προέδρου της ΟΕΝΓΕ για παρακώληση της συγκοινωνίας και παραβίαση της απαγόρευσης συναθροίσεων είναι τραγέλαφος!

Η αστυνομία και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση δεν μπορούν να κατηγορούν κανένα εργαζόμενο, ειδικά όταν στις συγκοινωνίες οι εργαζόμενοι μετρούν δεκάδες κρούσματα, όπου οι επιβάτες συνωστίζονται αναγκαστικά “σα σαρδέλες”, προκαλώντας μεγάλη δυνατότητα διασποράς. Η κυβέρνηση επιδεικτικά αποφεύγει τον έλεγχο των συναθροίσεων που επιβάλλονται στους χώρους δουλειάς, στις αποθήκες των μεγάλων καταστημάτων, που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να είναι ο ένας κολλητά δίπλα στον άλλον και που επίσης αποδεικνύεται ότι αποτελούν εστίες μόλυνσης. Όλα αυτά ενώ στα σχολεία δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την προστασία των παιδιών και εκπαιδευτικών, που πασχίζουν να βγάλουν ότι απέμεινε από τη σχολική χρονιά. Τα σχεδόν 300 κλειστά σχολεία καταδεικνύουν την κατάσταση.

Δηλώνουμε αμέριστη συμπαράσταση στους μαχόμενους υγειονομικούς, σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του. Καταγγέλλουμε την πρακτική αυταρχισμού της κυβέρνησης, που επιχειρεί να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά μας με καταστολή σε όλα τα επίπεδα. Απαιτούμε να καταργηθούν οι απαράδεκτοι νόμοι περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης.

Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν όσες μάσκες κι αν φορέσουμε, όσες απαγορεύσεις και να βγάλουν. Όταν παίζονται οι ζωές μας, στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει απαντάμε με την οργάνωση της πάλης μας, την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα μας. Απαντάμε με την μαζικοποίηση των σωματείων μας.

Πηγή: vyrwnas.edu.gr