Σάμος: Το Πολεμικό Ναυτικό έκοψε υπεραιωνόβια πεύκα

Του Γιώργου Παγούδη
15 Δεκεμβρίου 2020

Περιβαλλοντικό έγκλημα μεγάλων διαστάσεων αποκαλύφθηκε στη Σάμο. Στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, το Πολεμικό Ναυτικό, επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφάλειας, έκοψε δεκάδες δέντρα αποψιλώνοντας μια πευκόφυτη περιοχή.

Κάτοικοι της Σάμου που επισκέπτονται συχνά την περιοχή διαπίστωσαν με έκπληξη το συμβάν, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AigaioBlogspot.gr και του δημοσιογράφου Γιάννη Νέγρη, καμία απολύτως άδεια δεν έχει εκδοθεί αλλά και ούτε έχει ζητηθεί. «Γύρω από το μοναστήρι υπάρχει ένα μεγάλο δάσος με υπεραιωνόβια πεύκα, ενώ στην περιοχή λειτουργεί και ραντάρ του Πολεμικού Ναυτικού. Μέχρι σήμερα έχουν κοπεί πάνω από 100 πεύκα και πολύ φοβάμαι ότι αυτή η καταστροφή θα συνεχιστεί» δήλωσε ο ίδιος στην «Εφ.Συν.», ενώ προχώρησε και σε έγγραφη καταγγελία προς όλες τις αρμόδιες αρχές, όπως το δασαρχείο και τον εισαγγελέα Σάμου.

Το δασαρχείο Σάμου και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου δήλωσαν άγνοια για το συμβάν. Το θέμα ωστόσο έφτασε και στη Βουλή, με τον βουλευτή Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργο Λογιάδη να απευθύνει σχετικό ερώτημα προς τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Πηγή: www.efsyn.gr