Πελετίδης: “Να σταματήσουν εν μέσω πανδημίας οι διακοπές ρεύματος”!

Θυμίζει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι είτε οδηγούνται στην ανεργία, είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και ζουν από τα κρατικά επιδόματα

23 Δεκεμβρίου 2020

ην ανάσχεση των διακοπών ρεύματος σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν αυξημένα οικονομικά προβλήματα λόγω της ανεργίας και της φτώχειας που προκαλούν οι δυσμενείς επιπτώσεις από τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ο δήμαρχος εξηγεί πως ότι η υπουργική απόφαση για επανασύνδεση του ρεύματος σε κοινωνικά ευάλωτα νοικοκυριά, αφήνει εκτός ρύθμισης χιλιάδες οικογένειες, καθώς ευνοεί μόνο αυτές, των οποίων το ρεύμα κόπηκε από την 1η Μαΐου και μετά.

Ειδικότερα, η επιστολή του δημάρχου αναφέρει τα ακόλουθα:

Κύριε Υπουργέ,

Στην πόλη μας, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν αρχίσει και συσσωρεύονται τα προβλήματα στα λαϊκά νοικοκυριά, οι οικονομικές επιπτώσεις, λόγω του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι είτε οδηγούνται στην ανεργία, είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και στηρίζουν από τα επιδόματα που δίνει η Κυβέρνηση τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης –που προστίθεται στα προβλήματα που ήδη βίωναν πολλές οικογένειες-, σε πολλά σπίτια έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι οφειλές που είναι αδύνατο να εξοφληθούν, είτε από ενοίκια, είτε από λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: kosmodromio.gr