Προσαγωγές εργαζομένων στην εστίαση μετά από συμβολική διαμαρτυρία στο Μαξίμου: «Πεινάμε!»

16 Δεκεμβρίου 2020

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην εστίαση, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές παρ’ ότι η συγκέντρωση ήταν από τρία άτομα, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), και είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Τα μέλης της ΠΟΕΕΤ στάθηκαν στο πεζοδρόμιο, απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, και κρέμασαν πανό που έγραφε: «Πεινάμε!». Η ΠΟΕΕΤ, ένα 24ωρο νωρίτερα, με ανακοίνωσή της είχε καταδείξει τα τεράστια προβλήματα – σε βαθμό επιβίωσης – που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της εστίασης, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν την παραμικρή στήριξη από το κράτος. «Συγχαρητήρια κύριοι της κυβέρνησης, εν έτει 2020 μας κάνατε να πεινάμε», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

«Προχωρήσαμε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση. Μας έχουν προσαγάγει. Μας πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Τηρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του lockdown. Πήγαμε τρεις εκλεγμένοι, θεσμικοί του κλάδου της εστίασης για να ανοίξουμε ένα πανό. Εχουμε τις άδειες μετακίνησης, δεν ήθελαν να τις δουν οι κύριοι αστυνομικοί και μας πάνε στο τμήμα» είπε στο Open TV ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τουρισμού και Επισιτισμού, Γιώργος Χότζογλου.

Όπως σημείωσε ο κ. Χοτζόγλου ήταν μια συμβολική κίνηση. «Σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, σηκώσαμε ένα πανό, είπαμε στον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι θα μείνουμε 10 λεπτά και θα αποχωρήσουμε και μας πάνε στο τμήμα» ανέφερε. Παρέμβαση στο Αστυνομικό Τμήμα ενάντια στις προσαγωγές των τριών συνδιαλιστών πραγματοποίησαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, όπως επίσης και τα μέλη της ΕΓ του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, και Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΕΤ.

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει, να προσάγονται συνδικαλιστές που διαμαρτύρονται. Οι εργαζόμενοι περνάνε χειρότερα από τους επαγγελματίες», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, στο Open TV.

Πηγή: tvxs.gr