Μπαζώνουν το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή!

12 Νοεμβρίου 2020

“Βροχή” από μηνύματα στέλνονται από ενεργούς πολίτες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων για το μπάζωμα της θάλασσας δίπλα από το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή… στην Πειραϊκή.

Το μήνυμα των Ενεργών Πολιτών ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ  είναι :

Προς την εφορεία αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων.Προς την εφορεία εναλιων αρχαιοτήτων

Είναι καταφανές απο το φωτογραφικο αποδεικτικό υλικό, ότι κατάφωρα παραβιάζεται ο όρος που τέθηκε στη συνεδρίαση του ΚΑΣ του 2012 που προέβλεπε απόσταση 100 μέτρων από το ταφικο μνημείο του Θεμιστοκλή.

Για μια ακόμη φορά οι εργολάβοι αυθαιρετουν σε βάρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Για μια ακόμη φορά η πολιτεία δεν προστατεύει την πολιτιστική μας κληρονομιά ενώ στα τηλεφωνήματα των κατοίκων η εφορεία αρχαιοτήτων του Πειραιά ρίχνει την μπάλα στην Εναλίων και η Εναλίων μας δηλώνει ότι καθημερινά επιβλέπουν το έργο 5 καταδυόμενοι αρχαιολόγοι.

Επειδη έχουμε αποδεικτικό υλικό ημέρα προς ημέρα ότι κανείς αρχαιολόγος δεν ήρθε, δεν είδε, δεν επόπτευσε το παραμικρό καλούμε την αρχαιολογία να λάβει σοβαρά υπ όψη της την καταστροφή πριν αυτή γίνει μη αναστρέψιμη.

Επικοινωνουμε με τις υπηρεσιες της αρχαιολογίας καθημερινα στα mail επικοινωνίας efapn@culture.gr 2104590700 eena@culture.gr τηλ 2109235105

Πηγή: www.reportaznet.gr