Η Κύπρος στο στόχαστρο με όπλο την διαφθορά της

Κυπρος: Προς «αλλαγη καθεστωτος»;
Κυπρος: Προς «αλλαγη καθεστωτος»;

Μάρος Σέφτσοβιτς: Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τα διαβατήρια επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες μας

19 Οκτωβρίου 2020
Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τα προγράμματα απόδοσης υπηκοοτήτων επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες της Κομισιόν οι οποίες είχαν κοινοποιηθεί σε Μάλτα και Κύπρο, δήλωσε ο Αντιπρόδρος της Κομισιόν Σέφτσοβιτς.
Συγκεκριμένα, κληθείς να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με την ανακοίνωση περί οριστικοποίησης διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Κύπρου και Μάλτας αύριο, ο Αντιπρόδρος  Σέφτσοβιτς δήλωσε ότι «θα ολοκληρώσουμε αύριο το πρωί την έναρξη της διαδικασίας για τα συστήματα επενδυτών. Αυτό θα ήταν το κατάλληλο μέρος για να σας παρέχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Σήμερα το συζητήσαμε και ειδικότερα σε σχέση με τη συμμόρφωση του εν λόγω συστήματος με το δίκαιο της ΕΕ ενόψει πιθανών διαδικασιών επί παραβάσει.
Διαβάστε τη συνέχεια στο http://e-shocknews.com/?p=135142

Δεν είναι αυτή η Κύπρος… !

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ
18 Οκτωβρίου 2020
Την ώρα που ο Ερντογάν απειλεί πως η Τουρκία θα δώσει «στο πεδίο της δράσης την απάντηση που αξίζει στην Ελλάδα και τους Ε/κ» και απευθυνόμενος  στους Τ/κ για  τα Βαρώσια λέει  ότι «αυτά τα εδάφη είναι δικά σας» , στην ελεύθερη Κύπρο γίνεται ο μεγάλος χαμός. Το φιλοτουρκικό κανάλι του Καντάρ Αλ Τζαζίρα τα κατάφερε τελικά να   αποσπάσει την προσοχή   όλων σε μια μερίδα διεφθαρμένων πολιτικών και μη, που καταπιάνονται με τον αθέμιτο πλουτισμό.
Αυτός ο άθλιος που φέρεται στο βίντεο να δηλώνει στους υπό κάλυψη   πράκτορες του καναλιού «This is Cyprus» και να τους κλείνει το μάτι με νόημα υπονοώντας προφανώς, ότι  σε αυτό το νησί όλα τα παράνομα και αθέμιτα μπορούν να γίνουν, φτάνει να έχεις με το μέρος σου τους «αγγέλους» και όχι κατά ανάγκη τον Θεό,  δεν εκπροσωπεί την Κύπρο του μεροκάματου, του λυγμού και της απόγνωσης. Δεν εκπροσωπεί τον φτωχό οικογενειάρχη που ως σύγχρονος Σίσυφος τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να φέρει στο τραπέζι ζεστό ψωμί ζυμωμένο με θυμό, δάκρυ και κόπο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://e-shocknews.com/?p=135002

Τσακώνονται ποιος φταίει περισσότερο για τα σκάνδαλα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

19 Οκτωβρίου 2020
Νέος κύκλος αντιπαράθεσης, γύρω από το πολύκροτο ζήτημα του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, ξέσπασε μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Τα δύο μεγάλα κόμματα ανταλλάζουν βολές πάνω από τη λαβωμένη μας διεθνή εικόνα και αξιοπρέπεια, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο για τα σκάνδαλα, με ειρωνείες και χαρακτηρισμούς.
Να ανοίξει τα αυτιά του ο ΔΗΣΥ και να ακούσει τι λένε οι Ευρωπαίοι εταίροι του σχετικά με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και για το ποιοι ευθύνονται για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη σε συνέντευξη του στην εφημερίδα η «Καθημερινή» ότι το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων έπρεπε να τερματιστεί νωρίτερα, ο κ. Κυπριανού είπε πως ο κ. Πετρίδης είναι μέλος αυτής της Κυβέρνησης εδώ και οκτώ χρόνια και αν είχε τις οποιεσδήποτε απόψεις για διακοπή του προγράμματος νωρίτερα θα έπρεπε να τα διατυπώσει στο Υπουργικό Συμβούλιο και όχι να τα λέει δημόσια ε των υστέρων.
Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.cytoday.eu/index.php?id=17&nid=11930313

Η Κύπρος στο εδώλιο της… διαφθοράς

Του Μιχάλη Παπαδόπουλου
18 Οκτωβρίου 2020

Και τώρα, τι. Και πώς, εξοχότατε κ. Πρόεδρε; Πώς θα συνεχίσουμε να παριστάνουμε το… κράτος, αφού είμαστε, τόσα χρόνια, παρακράτος; Πώς θα γίνουμε… κυβέρνηση, αφού πορευόμαστε, τόσα χρόνια, ακυβέρνητοι κι ανερμάτιστοι, με μόνο μπούσουλα το ανεμόδαρτο άγος της διαφθοράς;
Η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ενόψει, μάλιστα, των κρίσιμων εξελίξεων στο Κυπριακό, δεν πρέπει απλώς να προβληματίζει, αλλά να συνεγείρει όσες δυνάμεις στο πολιτικό σκηνικό (αν υπάρχουν, πλέον, έστω κατ’ ελάχιστον) και στην κοινωνία των πολιτών έχουν μείνει ανέπαφες από τον ελλέβορο της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Διαβάστε τη συνέχεια στο simerini.sigmalive.com/article/2020/10/18/