Με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Σαμπάχ: «Δεν θα ανοίξετε εσείς πρώτοι πυρ» η εντολή στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό

9 Σεπτεμβρίου 2020
“Δεν θα ανοίξετε εσείς πρώτοι πυρ”, στην ανατολική Μεσόγειο είναι η εντολή που έλαβε τον τουρκικό πολεμικό ναυτικό σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ υπό τον τίτλο “Ας μην ανοίξουμε εμείς πυρ πρώτοι”.
Όπως γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα η εντολή που δόθηκε αναφέρει συγκεκριμένα ότι “Δεν θα ανοίξετε πυρ εσείς πρώτοι. Αν υπάρξει κίνηση από την απέναντι πλευρά θα κάνετε αυτό που πρέπει”.
Πηγή ΚΥΠΕ

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: «Αν ο Ερντογάν κάνει το λάθος η απάντηση μας θα είναι συντριπτική»

9 Σεπτεμβρίου 2020
|
Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. – Σε πλήρη αποτρεπτική ετοιμότητα η χώρα μας – Που εστιάζουν οι επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων Σ
ύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, σε ρητορικό επίπεδο αυτό που έλεγαν καλά ενημερωμένες πηγές είναι ότι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι στην Τουρκία ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αστειεύονται.
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν με νόημα ότι αν αποφασίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει το λάθος προχωρώντας στο πρώτο βήμα, τότε θα πρέπει να γνωρίζει προκαταβολικά ότι αυτό το πρώτο βήμα θα έχει μια καταστρεπτική απάντηση για τον ίδιο και για την Τουρκία. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έλεγαν χαρακτηριστικά, δεν παίζουν παιχνίδια.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1116184

 

Διαβάστε επίσης

Εντολή Σι προς κινεζικό Στρατό: Μη χτυπήσετε πρώτοι!