“Σκοτεινές”, επικίνδυνες εξελίξεις

Αύριο στη Σούδα τέσσερα F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

21 Αυγούστου 2020
Στη Σούδα φτάνουν αύριο, Σάββατο, τέσσερα μαχητικά F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην 115 πτέρυγα Μάχης για τις επόμενες μέρες.
Θα πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με τα F16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η μεταστάθμευση των τεσσάρων αεροσκαφών με τους πιλότους τους συμφωνήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος με τον ομόλογό τοy
Διαβάστε περισσότερα στο https://www.protothema.gr/politics/article/1036921/aurio-sti-souda-tessera-f-16-apo-ta-inomena-aravika-emirata/

Το Ισραήλ θα επισκεφθεί τη Δευτέρα ο Μάικ Πομπέο

22 Αυγούστου 2020
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα επισκεφθεί την Δευτέρα το Ισραήλ και αμέσως μετά θα πάει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να συζητήσει τη συμφωνία ομαλοποίησης των σχέσεων των δύο χωρών, ανέφερε σήμερα μία πηγή.
Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν επίσης το Ιράν και η Κίνα, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ούτε να γίνει γνωστή η εθνικότητά του.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Παλαιστίνιοι: Απορρίπτουν τη συμφωνία Ισραήλ-ΗΑΕ

16 Αυγούστου 2020
Η στάση του Κουβέιτ απέναντι στο Ισραήλ δεν έχει αλλάξει, μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν οι Ισραηλινοί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γράφει σήμερα η εφημερίδα al-Qabas επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές. Το Κουβέιτ, προσθέτει, θα είναι η τελευταία χώρα που θα εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ.
Την Πέμπτη το Ισραήλ και τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την πλήρη κανονικοποίηση των διπλωματικών σχέσεών τους. Τα ΗΑΕ είναι η μόλις η τρίτη αραβική χώρα που εξομαλύνει τις σχέσεις τη με το Ισραήλ.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κουβέιτ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Διαβάστε περισσότερα στοwww.grtimes.gr/

Μάϊκ Πομπέο: “Ήμουν Διευθυντής της CIA. Ψευδολογούσαμε, Εξαπατούσαμε, Κλέβαμε…”

5 Οκτωβρίου 2019
Ο πρώην διευθυντής της CIA και ήδη Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ,  Μάικ Πομπέο,  κατηγορεί από πολύ καιρό το Γουίκιληκς του Ασανζ ότι είναι μια «μη κρατική μυστική υπηρεσία πληροφοριών», συνήθως χειραγωγούμενη από την Ρωσία. Από τότε που ο Πομπέο διατύπωσε για πρώτη φορά αυτόν τον ισχυρισμό, ως Διευθυντής της CIA το 2017, αμέτρητες αμερικανικές πηγές ειδήσεων από το NPR ( εθνικόν ραδιοφωνικό δίκτυο) ως τo CNN και στην Washington Post, έχουν επαναλάβει το ίδιο μοτίβο, συκοφαντώντας τον Τζούλιαν Ασάνζ και τους  Wikileaks ως «πράκτορες της Ρωσίας» και χρησιμοποιώντας ευρύτερα  αυτό το παραμύθι για να φιμώσουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και όσους αποκαλύπτουν ένοχα κυβερνητικά μυστικά.
Διαβάστε περισσότερα στο www.konstantakopoulos.gr