Στρατιώτες της Eθνοφρουράς χορεύουν μαζί με διαδηλωτές στην Ατλάντα

6 Ιουνίου 2020

Μία ομάδα στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ που περιπολούν την περιοχή της Ατλάντα ενώθηκαν με τους διαδηλωτές και χόρεψαν μαζί τους.

Μία σπάνια στιγμή καταγράφηκε στην Ατλάντα, διαφορετική από τις εικόνες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους των ΗΠΑ, εν μέσω των μαζικών διαδηλώσεων κατά των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας.

Στρατιώτες της εθνοφρουράς άφησαν για λίγο το πόστο τους και ενώθηκαν με τους διαδηλωτές για να χορέψουν μαζί ειρηνικά.

Μετά το «πράσινο φως» από τον επικεφαλής της ομάδας, οι στρατιώτες άρχισαν να χορεύουν μαζί με τον κόσμο, λίγο πριν την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με αναφορές, τη μουσική έβαλε ένας παρευρισκόμενος διαδηλωτής, για να μειώσει την ένταση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Το κύμα οργής που ξέσπασε στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, στις 25 Μαΐου, στη Μινεσότα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται σε πολλές αμερικανικές πολιτείες και σε άλλες πόλεις στον κόσμο.

Πηγή: https://sputniknews.gr/videoclub/202006067473164-video-stratiotes-tis-Ethnofrouras-horeuoun-mazi-me-diadilotes-stin-atlanta/

Διαβάστε επίσης

Τζέιμς Πέτρας: «Το περιεχόμενο, ο χαρακτήρας και η λειτουργία του καπιταλιστικού κράτους στις ΗΠΑ μετασχηματίζονται»

Το «κενό εξουσίας» απειλεί την υπερδύναμη