Κατάντια: Τα “ήθη και έθιμα” Κοτζιά και Τσίπρα

Και ο Κοτζιάς κατηγορεί τον Τσίπρα για ψέματα

11 Ιουνίου 2020

Άλλος ένας άλλοτε σύμμαχος βγαίνει απέναντι από τον Αλέξη Τσίπρα και τον κατηγορεί ευθέως για ψέματα. Μπροστά στη δίψα για εξουσία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να συνεργαστεί με τους πάντες (εντός της βουλής ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή έστω και άτυπα) χωρίς να σκεφθεί λεπτό την επόμενη μέρα. 

Ο Νίκος Κοτζιάς περνά στην αντεπίθεση μετά τους ισχυρισμούς Τσίπρα στην Τρέμη για τον ρόλο του πρώην ΥΠΕΞ στην μη ανακύρηξη ΑΟΖ με την Ιταλία.  Υποστήριξε πως το 2016 είχε φτάσει σε αντίστοιχη συμφωνία με τον τότε Ιταλό πρωθυπουργό, Πάολο Τζεντιλόνι αλλά, όπως υποστηρίζει, ο Νίκος Κοτζιάς τον απέτρεψε λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα ασκήσει σκληρή κριτική για τα δικαιώματα στους Ιταλούς ψαράδες και την μειωμένη επήρεια σε ορισμένα νησιά.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Φόρουμ των Δελφών, ανέφερε πως «δεν αληθεύει αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας. Πολύ λυπάμαι. Καταφεύγει πολλές φορές σε μισές αλήθειες». Ο κ. Κοτζιάς ισχυρίστηκε ότι είχε εισηγηθεί επί των ημερών του «να κάνουμε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, αφού κλείσουμε τους κόλπους», διαψεύδοντας τον πρώην πρωθυπουργό που του επέρριψε την ευθύνη για την μη υπογραφή της συμφωνίας λόγω «του φόβου της τεράστιας κριτικής και επίθεσης από την αντιπολίτευση». Η ΑΟΖ είναι δικαιώματα ενώ η αιγιαλίτιδα ζώνη και οι κόλποι είναι κυριαρχία. Η ΑΟΖ δεν έχει κυριαρχία», συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.

Πηγή: tomanifesto.gr