Δεκτό το αίτημα του Βασίλη Δημάκη – Μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Επιστρέφει στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι ο κρατούμενος Βασίλη Δημάκης, μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που υπάγεται απευθείας στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έληγε η καραντίνα των 14 ημερών στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, και -σύμφωνα με τη ΓΓΑΠ- προβλεπόταν μετά την επαναμεταγωγή του από τα Γρεβενά.

Το 14ήμερο έληξε την Παρασκευή, με αποτέλεσμα ο Βασίλης Δημάκης να προχωρήσει και πάλι σε απεργία πείνας και δίψας από το Σάββατο, πυροδοτώντας νέες αντιδράσεις.

Την είδηση για την επιστροφή του Δημάκη στον αρχικό χώρο κράτησής του ανακοίνωσε η ίδια η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η όποια δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ο Δημάκης επιστρέφει στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι, καθώς εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους έγιναν οι μεταγωγές του και η κράτησή του σε άλλους χώρους και ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες». Επίσης συμπλήρωσε με νόημα: «Ευελπιστώ ότι από εδώ και στο εξής θα συνεχίσει ήσυχα την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο, αλλά και την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του».

Σημειώνεται ότι ο Δημάκης θα μεταφερθεί στη Δ΄ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν, και κατά πάσα πιθανότητα στο ίδιο κελί.

Πηγή: https://www.zougla.gr/greece/article/dekto-to-etima-tou-vasili-dimaki—metaferete-stis-filakes-koridalou

Διαβάστε επίσης

Βασίλης Δημάκης: Αρνείται τροφή, νερό, επικοινωνία – Μιλάει για “κύκνειο άσμα”