Το ΣτΕ παραγράφει το έγκλημα της λεηλασίας του ελληνικού λαού

28 Φεβρουαρίου 2020
Σε οριστική παραγραφή όλων των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ που ελέγχθηκαν μετά το τέλος του 2012 οδηγεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Η απόφαση του Συμβουλίου ελήφθη τον Οκτώβριο του 2019 και με τον τρόπο αυτό απορρίπτεται η αίτηση του Δημοσίου για την ακύρωση αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία είχε γίνει δεκτό επί συγκεκριμένης υποθέσεως της λίστας Λαγκάρντ ότι το δικαίωμα του Δημοσίου για διενέργεια φορολογικού ελέγχου και για επιβολή φόρων και προστίμων παραγράφηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2012. Πλέον θεωρούνται άκυροι όσοι φορολογικοί έλεγχοι ολοκληρώθηκαν μετά τις 31 Δεκεμβρίου για υποθέσεις που αφορούν τη λίστα Λαγκάρντ. Το Δημόσιο θα υποχρεωθεί να επιστρέψει ποσά συνολικού ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που έχουν ελεγχθεί.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://thepressproject.gr/ste-paragrafi-olon-ton-ypotheseon-tis-listas-lagkarnt-pou-elegchthikan-meta-to-telos-tou-2012-zimia-dekadon-ekat-gia-to-dimosio/

Οριστική παραγραφή – 330 εκ. φόροι και πρόστιμα σε 500 άτομα – της λίστας Λαγκάρντ

7 Απριλίου 2020
Σε οριστική παραγραφή όλων των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ που ελέγχθηκαν μετά το τέλος του 2012 οδηγεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας….
Με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε αίτηση του Δημοσίου για την ακύρωση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία είχε γίνει αποδεκτό, επί συγκεκριμένης υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, πως το δικαίωμα του Δημοσίου για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου και για την επιβολή φόρων και προστίμων παραγράφηκε στις 31-12-2012, καθώς το έτος που αφορούσε η υπόθεση ήταν το 2006, για το οποίο ισχύει πενταετής παραγραφή.
Διαβάστε τη συνέχεια στο doxaorfanakigreece.home.blog/2020/04/07

Επιστρέφονται τα πρόστιμα στα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ!

1 Μαρτίου 2020
Το δημόσιο υποχρεώνεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας να επιστρέψει φόρους και πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε όσους ήταν στη λίστα Λαγκάρντ και ελέγχθηκαν από τις φορολογικές αρχές.
Αιτία είναι η νέα απόφαση περί παραγραφής των συγκεκριμένων υποθέσεων, η οποία αφορά σε υποθέσεις, που ελέγχθηκαν μετά το 2012.
Τελικά η περιπέτεια της συγκεκριμένης λίστας είναι ατελείωτη, καθώς ξεκίνησε με την αφαίρεση από το στικάκι, συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ κατόπιν ο επόμενος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, το ξέχασε στο συρτάρι του γραφείο του και χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τον έγκαιρο έλεγχο των συγκεκριμένων υποθέσεων.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.sofokleousin.gr/epistrefontai-ta-prostima-sta-prosopa-tis-listas-lagkarnt