Κορωνοϊός-ΓΣΕΕ: 470.000 μακροχρόνια άνεργοι μένουν χωρίς επίδομα

Τις 470.000 αγγίζουν οι μακροχρόνια άνεργοι στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, που ζητάει την άμεση στήριξή τους, καθώς δεν λαμβάνουν ούτε επίδομα ανεργίας ούτε το επίδομα των 800 ευρώ, που δίνεται ως έκτακτη ενίσχυση λόγω της κρίσης που προκαλεί σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις ο κορωνοϊός.

13 4 2020

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ, ζητά την οικονομική ενίσχυση και των μακροχρόνια ανέργων.

«Παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι δυστυχώς δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εξ΄ αυτών, μένουν αβοήθητοι όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα λόγω του μεγάλου διαστήματος της ανεργίας τους. Προβλήματα τα οποία εντείνονται εν μέσω πανδημίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΓΣΕΕ απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Εργασίας, να προχωρήσει στην έκδοση συμπληρωματικής απόφασης, με την οποία θα ενισχύεται οικονομικά και αυτή η κατηγορία των ανέργων.

«Οι συγκεκριμένοι άνεργοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από έναν χρόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η πολιτεία επιβάλλεται να τους στηρίξει οικονομικά», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Πηγή: www.iefimerida.gr