Τραμπ: Εντολή να “καταστρέφεται” κάθε ιρανικό σκάφος που παρενοχλεί αμερικανικά πολεμικά πλοία

22/04/2020

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ότι έδωσε εντολή να καταστρέφεται κάθε ιρανικό σκάφος που προσεγγίζει με επικίνδυνο τρόπο αμερικανικά πολεμικά πλοία στον Κόλπο.

“Διέταξα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να πλήττει και να καταστρέφει κάθε ιρανικό πλεούμενο που παρενοχλεί τα πλοία μας στη θάλασσα”, έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μια βδομάδα αφότου το Πεντάγωνο κατηγόρησε την Τεχεράνη για “επικίνδυνους ελιγμούς” στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, 11 ταχύπλοα των Φρουρών της Επανάστασης προσέγγισαν επανειλημμένως την πλώρη και την πρύμνη αμερικανικών πλοίων που έκαναν περιπολία στον Κόλπο, “σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση και με μεγάλη ταχύτητα”.

Ως απάντηση, η Τεχεράνη κατήγγειλε τότε την άκρως “χολυγουντιανή” εκδοχή των ΗΠΑ. Και οι Φρουροί της Επανάστασης κατηγόρησαν το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ότι επιδεικνύει “μη επαγγελματική συμπεριφορά” στον Κόλπο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν διεμήνυσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να σώσουν το στρατό τους από τον νέο κορονοϊό.

“Σήμερα, αντί να εκφοβίζουν άλλους, οι Αμερικανοί θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να σώσουν τα μέλη των δυνάμεών τους που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό”, είπε χαρακτηριστικά ο Αμπολφάζλ Σεκάρσι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

πηγή: kosmodromio.gr

Διαβάστε επίσης

Oil prices and War. New war threats by Trump to Iran, Iraq, China