Αυξήσεις στις ιδιωτικές ΜΕΘ, 11 εκατομμύρια για “διαφημίσεις” και οι στρατιωτικοί στον Έβρο απροστάτευτοι!

H κυβέρνηση διπλασίασε την αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών για τις ΜΕΘ που θα χρησιμοποιηθούν. Από 800 ευρώ την ημέρα θα τους πληρώνει 1.600! Η Προεδρία της Κυβέρνησης με μια πέρα από κάθε λογική απόφαση της δίνει 11 εκατομμύρια ευρώ, για “”διαφημιστική καμπάνια” κατά του κορονοϊού!!! Στα νοσοκομεία οι ιατροί και οι νοσηλευτές φωνάζουν ότι δεν έχουν μάσκες και γάντια και στον Έβρο οι στρατιωτικοί έχουν αφεθεί μόνοι να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό ,χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. Απόδειξη όσα αναφέρει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών σε έγγραφο της , το οποίο συνοδεύεται από αδιάψευστο φωτογραφικό υλικό!

Το έγγραφο και οι φωτογραφίες:

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε και συμμετέχουμε σε μια τιτάνια προσπάθεια της ανθρωπότητας να αντιμετωπίσει έναν αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό. Καθημερινώς αναγγέλλονται και λαμβάνονται, από την Ελληνική Πολιτεία, δρακόντεια μέτρα προφύλαξης για τη μη διασπορά του, με χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα πρόσωπα που επαναπατρίζονται από το εξωτερικό να τίθενται σε καραντίνα εσώκλειστοι σε πεντάστερα ξενοδοχεία, να εξασφαλίζεται η μετακίνησή τους προς τις οικίες τους με κατάλληλα μέσα, που παρέχουν όλες τις συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής και πρόσφυγες/μετανάστες να μεταφέρονται στο εσωτερικό της Χώρας από τις νησιωτικές περιοχές, σε νέες σύγχρονες δομές φιλοξενίας.

Η Ομοσπονδία μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με όποιο όπλο διαθέτει, να μεταφέρει τη σημερινή πραγματικότητα διαβίωσης των στρατιωτικών, ώστε τυχόν ελλείψεις ή παραλείψεις να διορθωθούν για το κοινό καλό αποτέλεσμα, τουλάχιστον να μην υπολείπεται έναντι των ως άνω αναφερομένων και οι συνάδελφοί μας να μην αισθάνονται, ως παιδιά ενός κατώτερου θεού, μένοντας με το ερώτημα: «Καλά, εμείς που μαχόμαστε σε 2 πεδία, αυτό του κορωνοϊού και αυτό – σημαντικό για την ασφάλεια της Χώρας μας – της αποτροπής μεταναστευτικών ροών στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας, γιατί δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση;».

Όπως μας μεταφέρθηκε από συναδέλφους μας – μέλη Στρατιωτικών Ενώσεων Περιφερειακών Ενοτήτων, την 26η Μαρτίου τρέχοντος έτους, αριθμός στελεχών μετακινήθηκαν από Στρατόπεδο που εδρεύει στο Λιτόχωρο Πιερίας προς Μονάδες του νομού Έβρου, προκειμένου να συνδράμουν στη φύλαξη των ανατολικών χερσαίων συνόρων της Χώρας μας.

Οι υπόψη συνάδελφοι μετακινήθηκαν με λεωφορεία, η πληρότητα των οποίων κυμαίνονταν από 53 έως 76%, χωρίς ουσιαστικά να τηρούνται οι κανόνες απαγόρευσης συγχρωτισμού κατά τις μετακινήσεις που θεσπίστηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Επιπλέον τα υπηρεσιακά λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν, έφεραν αριθμό σπασμένων καθισμάτων, καθώς και άλλων φθορών που καθιστούσαν επικίνδυνη τη μεταφορά του προσωπικού.

Οι υπόψη συνάδελφοι μετακινήθηκαν με λεωφορεία, η πληρότητα των οποίων κυμαίνονταν από 53 έως 76%, χωρίς ουσιαστικά να τηρούνται οι κανόνες απαγόρευσης συγχρωτισμού κατά τις μετακινήσεις που θεσπίστηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Επιπλέον τα υπηρεσιακά λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν, έφεραν αριθμό σπασμένων καθισμάτων, καθώς και άλλων φθορών που καθιστούσαν επικίνδυνη τη μεταφορά του προσωπικού.

Οι είκοσι οκτώ (28) από τους παραπάνω συναδέλφους, ελλείψει άλλων κατάλληλων χώρων που θα εξασφάλιζαν τον μη συγχρωτισμό τους, φιλοξενήθηκαν (κι εξακολουθούν να φιλοξενούνται) στον πλέον ακατάλληλο, που θα μπορούσε να βρεθεί, πολυχώρο της κοινότητας Ριζίων. Στον υπόψη χώρο – αίθουσα, προστέθηκαν μεταλλικές κλίνες, η απόσταση μεταξύ των οποίων είναι μικρότερη του ενός (1) μέτρου. Επιπλέον, υπάρχουν δύο (2) τουαλέτες οι οποίες δεν παρέχουν στο ελάχιστο τις βασικές αρχές υγιεινής, πόσο μάλιστα εν καιρώ πανδημίας κορωνοϊού, κατά τον οποίον τα μέτρα υγιεινής που επιβάλλονται είναι τα αυστηρότερα.

Στην υπόψη αίθουσα, η οποία αυτοσχεδίως μετατράπηκε σε θάλαμο, πλέον του συγχρωτισμού και της διαμορφωμένης κατάστασης εντός της, δεν υπάρχουν μέσα ατομικής προστασίας (μάσκα, γάντια, αντισηπτικό) ούτε καν στο επίπεδο του σαπουνιού ή της χαρτοπετσέτας. Τα στελέχη που προνόησαν χρησιμοποιούν τα δικά τους, ενώ αυτά που εμπιστεύτηκαν τη μέριμνα της Υπηρεσίας βρέθηκαν εντελώς εκτεθειμένα.

Προς επίρρωση των ανωτέρω σας καταθέτουμε τις κάτωθι φωτογραφίες.

Θεωρούμε ότι, όπως με το σχετικό έγγραφό μας είχαμε ζητήσει, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε κρίνεται άκρως αναγκαίο και επιτακτικό να προχωρήσετε σε μίσθωση/επίταξη ξενοδοχειακών δομών και τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδεις δομές και μέσα για τους συναδέλφους μας που επιχειρούν στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Παραμένοντας στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας.

Οι κ.κ. Πρωθυπουργός της Χώρας και Υπουργός Επικρατείας, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την άμεση παρέμβασή τους, για την εξασφάλιση των ως άνω αναγκαίων και απαραίτητων όπλων για τους συναδέλφους μας.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πηγή: www.militaire.gr