Αιγαίο: Πολύ μεγάλη λαϊκή νίκη, ταπεινωτική ήττα για την κυβέρνηση

0
730

Ήττα του κράτους των ΜΑΤ

27/2/2020
Πώς οδηγήθηκαν τα ΜΑΤ να εγκαταλείψουν το Διαβολόρεμα, την Καράβα και το Καβακλή
Πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα για τη Λέσβο. Η γενική απεργία που είχε κηρύξει η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και ανταποκρίθηκαν σε αυτή όλοι οι φορείς του νησιού είχε σαν αποτέλεσμα το σφράγισμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας.
Στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε μια ογκώδης διαδήλωση που ξεκίνησε από την πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. Ενώ η πορεία που ακολούθησε κατέληξε στην κλειστή Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής που ήταν κλειστή λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ.
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές με κάθε τρόπο μετακινήθηκαν προς την Καράβα και το Διαβολόρεμα, τα δυο άκρα του δρόμου που οδηγεί στον επιταγμένο χώρο των 261 στρεμμάτων όπου θα κατασκευαστεί η σχεδιαζόμενη νέα δομή μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.stonisi.gr/post/7196/htta-toy-kratoys-twn-mat


Εκτός ελέγχου τα νησιά – Αποσύρονται τα ΜΑΤ, αλλά χωρίς ρούχα

26/2/2020
Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στα νησιά, ιδιαίτερα στη Λέσβο και τη Χίο, όπου το τελευταίο εικοσιτετράωρο η κυβέρνηση, με πρωτοφανή αστυνομική βία, προσπαθεί να επιβάλλει την έναρξη των εργασιών κατασκευής των νέων δομών για τους παράνομους μετανάστες. Οργισμένοι πολίτες επιτέθηκαν στα ΜΑΤ, την μερική αποχώρηση των οποίων ανακοίνωσε αργά το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στη Λέσβο, η κατάσταση παραμένει έκρρυθμη, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μεγάλος αριθμός πολιτών πολιορκεί το στρατόπεδο Κυριαζή, στην είσοδο της πόλης, όπου έχουν καταφύγει διμοιρίες των ΜΑΤ που αποχωρούσαν από τα “μέτωπα” στο Διαβολόρεμα και στην περιοχή της Καράβας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο στρατόπεδο έχουν εγκλωβιστεί έξι διμοιρίες ΜΑΤ, ενώ πολίτες έχουν σπάσει την πύλη και έχουν ανάψει φωτιές.
Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr/koinonia/epithesi-politon


Γιατί αποχώρησαν τα ΜΑΤ από Καράβα και Διαβολόρεμα

26/2/2020
Μετά από 48 ώρες έντασης, βίας και δεκάδες τραυματισμούς σήμερα το απόγευμα έγινε γνωστό ότι τα ΜΑΤ αποχωρούν από Καράβα και Διαβολόρεμα. Η αποχώρησή τους  προκάλεσε για πολλούς έκπληξη.  Αρχικά ειπώθηκε ότι είχαμε αλλαγή βάρδιας, μετά ότι υπάρχει αναδίπλωση. Τελικά η αποχώρηση των ΜΑΤ αποδείχθηκε ότι δεν αφορά αλλαγή βάρδιας αλλά… προσωρινή πολιτική κυβερνητική αναδίπλωση!
Η εικόνα των ανδρών των ΜΑΤ να υποχωρούν από τα μέτωπα και ο κόσμος να χειροκροτεί ή  να τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο είναι αν μη τι άλλο μια μεγάλη νίκη του λεσβιακού λαού. Μάλιστα στο Διαβολόρεμα ανέλαβε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος να συνοδέψει τα ΜΑΤ στην έξοδο από την περιοχή….
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.lesvosnews.net


98 ΑΔΤΕ: «Ντροπή του Στρατηγού να δώσει τα μηχανήματα»

98 ΑΔΤΕ: «Ντροπή του Στρατηγού να δώσει τα μηχανήματα» φώναζαν πολίτες έξω από την πολιορκούμενη Μεραρχία – Συγκλονίζει ο στρατιωτικός ιερέας
Ακραίες καταστάσεις με την εμπλοκή του Στρατού στα εκτεταμένα επεισόδια στη Λέσβο έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη Μυτιλήνη.
Εξαγριωμένοι πολίτες που πολιορκούν την 98 ΑΔΤΕ, επιτίθενται και φραστικά στον Στρατό και στον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή, τον υποστράτηγο Πουλιανίτη, γιατί τα μηχανήματα του Στρατού χρησιμοποιήθηκαν για να προχωρήσουν οι εργασίες για το προσφυγικό.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.armyvoice.gr/2020/02/98


Πολίτες εναντίον Στρατού για 1η φορά μετά το 1974 – Μηνυτήρια αναφορά δημάρχων κατά στρατιωτικών

Θλιβερές οι εικόνες που φθάνουν σε όλο τον κόσμο από την Μυτιλήνη.
Εξαγριωμένοι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν τώρα τα δακρυγόνα και τα ΜΑΤ πετροβολούσαν τα μηχανήματα του Στρατού που έλαβαν τη διαταγή να ξεκινήσουν εργασίες για την διαρύθμιση νέας κλειστής δομής για τους πρόσφυγες.
Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να τους πείσει για τις προθέσεις της κι έτσι παρακολουθούμε έκθαμβοι τα γεγονότα. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που βλέπουμε τους πολίτες να πετροβολούν στρατιωτικούς
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.armyvoice.gr


Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα χάνει τα νησιά της