Με μεγάλη συμμετοχή η συγκέντρωση κατά του ασφαλιστικού

0
363

20 Φεβρουαρίου 2020

Υψηλότερες συντάξεις και χαμηλότερα όρια συνταξιοδότησης ζήτησαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων που διαδήλωσαν την Τρίτη στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Με δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από την περίοδο των μνημονίων, οι εργαζόμενοι ζητούν την επιστροφή στο καθεστώς που ίσχυε πριν μπει η Ελλάδα στην περιπέτεια των πακέτων διάσωσης.

Άλλωστε, η ανεργία και η επισφαλής εργασία των τελευταίων χρόνων κάνουν πολλούς νέους εργαζόμενους να αμφιβάλλουν αν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα ένσημα για να πάρουν σύνταξη.

Συνδικάτα και αντιπολίτευση θεωρούν ότι με τον νέο ασφαλιστικό νόμο η κυβέρνηση δεν τηρεί την υπόσχεση της να πάρει πίσω το νόμο Κατρούγκαλου και με αυτόν τον τρόπο παγιώνονται οι αυστηρές διατάξεις του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://gr.euronews.com/2020/02/18/me-megali-symmetoxi-h-sygkentrwsi-kata-tou-asfalistikou

Με μία πρωτοφανή σε μέγεθος και συμμετοχή συμμετείχε η Ζάκυνθος στη γενική απεργία

Με μία πρωτοφανή σε μέγεθος και συμμετοχή, κοινή συγκέντρωση, συμμετείχε η Ζάκυνθος στη γενική απεργία της Πέμπτης. Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που συγκέντρωσε περισσότερους από 2.000 διαδηλωτές, συσπείρωσε όλους τους κλάδους: έμποροι, βιοτέχνες, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, συνταξιούχοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι. Περισσότεροι από 14 οργανωμένοι Σύλλογοι και Σωματεία έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο του νησιού, δείχνοντας πρωτοφανή ενότητα και εμφανίζοντας κοινό μέτωπο. Από το πρωί, τα πάντα στο νησί είχαν νεκρώσει. Τα καράβια παραμένουν δεμένα από τα ξημερώματα της Πέμπτης μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου, σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά, ενώ δεν λειτούργησαν αρτοποιεία, συνεργεία αυτοκινήτων, κομμωτήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, ακόμη και γραφεία τελετών. Μαζί συμμετείχαν εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, δικηγόροι, μηχανικοί, ξενοδοχοϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, φοροτεχνικοί, επαγγελματοβιοτέχνες και φυσικά, αγρότες. Δυναμικό παρών έδωσαν ακόμη και μαθητές που διαδηλώνουν για δωρεάν δημόσια παιδεία. Κοινό αίτημα όλων, να αποσυρθεί άμεσα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πριν κατέβει καν στη Βουλή προς ψήφιση, καθώς όπως λένε οι διαδηλωτές, καταστρέφει όλους τους τομείς και κλάδους της ελληνικής οικονομίας κι κοινωνίας, φέρνει μισθούς και συντάξεις πείνας και βάζει λουκέτα σε όσες επιχειρήσεις έχουν απομείνει.