Διαδηλώσεις εναντίον της αποικιακής ελληνοαμερικανικής συμφωνίας

0
342

30 Ιανουαρίου 2020

Με αφετηρία το Σύνταγμα και κατάληξη στην αμερικάνικη πρεσβεία ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ύστερα από κάλεσμα της «Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις», με αφορμή τη σημερινή ψήφιση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ την ομιλία εκ μέρους των διοργανωτών την έκανε η Γιώτα Ταβουλάρη. Στη συγκέντρωση βρέθηκε, βγαίνοντας από το κτίριο της Βουλής και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία Παλαιστίνιων που διαμαρτύρονταν για σχέδιο HΠA – Iσραήλ.

Φτάνοντας στην πρεσβεία οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά μια σημαία των ΗΠΑ και φώναξαν συνθήματα όπως «Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή, να φύγουνε οι βάσεις και οι Αμερικανοί», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Δε θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία – Έξω τώρα η λυκοσυμμαχία».

Στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογες κινητοποιήσεις διοργάνωσαν Επιτροπές Ειρήνης, Εργατικά Συνδικάτα , Σύλλογοι Εργαζομένων του Δημοσίου, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γυναικών, Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων και Φορείς στην Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Πηγή: www.matrix24.gr