Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ συνεχίζουν τον αγώνα κόντρα στις ομαδικές απολύσεις

0
609

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ – ΟΤΕ) συνεχίζει τον αγώνα προκειμένου να ανακληθούν οι ομαδικές απολύσεις που ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση του οργανισμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η διοίκηση αναγκάστηκε να ανακαλέσει μια από τις έξι απολύσεις, προκειμένου να μην παραβεί τα όσα προβλέπονται στον συνδικαλιστικό νόμο.

3 Ιανουαρίου 2020

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, οι οποίες ξεκίνησαν στις 21 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 12 Ιανουαρίου με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ρήτρα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, στον απόηχο έξι απολύσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ωστόσο, η διοίκηση χρειάστηκε να ανακαλέσει μια από τις έξι απολύσεις, καθώς ένας από τους απολυθέντες είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου και προστατεύεται από τον συνδικαλιστικό νόμο, όμως η ΟΜΕ-ΟΤΕ επιμένει στην ανάκληση και των υπολοίπων απολύσεων. Οι συνδικαλιστές θέτουν την ανάκληση την απολύσεων ως όρο για να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Μετά την ανακοίνωση των απολύσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Ομοσπονδία είχε ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση:

“Παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31/12/2019.
Μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του η Διοίκηση έβαψε τα χέρια της με αίμα προβαίνοντας σε ομαδικές απολύσεις έξι εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας πως όλη η εθελουσία ήταν μια συγκεκαλυμμένη ομαδική απόλυση.
Έγραψε η διοίκηση αυτή την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού μέχρι σήμερα. Ντροπή!
Δεν δίστασαν ακόμη να παραβιάσουν και τον συνδικαλιστικό νόμο απολύοντας μέλος ΔΣ.
Αυτό το βράδυ στα πολυτελή τους σαλόνια κάποια στελέχη μπορούν να διηγούνται τα επιτεύγματα στα παιδιά τους, διδάσκοντας τα να γίνουν ίδιοι. Καλή σας νύχτα.
Κάποια άλλα παιδιά, την ίδια ώρα, θα κοιτούν με τα δακρυσμένα μάτια τους γονείς τους που θα τους μιλούν για λέξεις όπως περηφάνια και αξιοπρέπεια.
Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.”

Όπως είχε τονίσει προ ημερών σε ανακοίνωση της η ΟΜΕ – ΟΤΕ, η διοίκηση  «προτείνει μονοετή διάρκεια στη νέα ΣΣΕ (Συλλογική Σύμβαση Εργασίας), ώστε να τηρήσει τη ρήτρα για μη απολύσεις, που όμως θα την αναιρέσει πάλι μετά τη λήξη της ΣΣΕ. Δηλαδή, ανερυθρίαστα η διοίκηση προτείνει συλλογική σύμβαση με απολύσεις κάθε Χριστούγεννα».

Πηγή: https://thepressproject.gr/i-ergazomeni-ston-ote-synechizoun-ton-agona-kontra-stis-omadikes-apolysis/

Διαβάστε επίσης:

Ζούμε σε δικτατορία, αλλά δεν το ξέρουμε. Απεργία στον ΟΤΕ, κουβέντα στα “ΜΜΕ” των εργολάβων