Θυμάστε το σκάνδαλο Energa; Όλοι, λοιπόν, οι κατηγορούμενοι ελεύθεροι ή αθώοι!

Του Γιώργου Αρτινού

Θυμάστε το μέγα σκάνδαλο της ιδιωτικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με το εύηχο όνομα Energa Hellas Power;

Ε, λοιπόν, μέγα σκάνδαλο υπήρξε αλλά κανένας ένοχος δεν πήγε φυλακή, ενώ οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους αθωώθηκαν.

Συγκεκριμένα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετέτρεψε την ποινή του πρωταγωνιστή του σκανδάλου, Αριστείδη Φλώρου, από 21 χρόνια που είχε δικαστεί πρωτόδικα, άκουσον-άκουσον, σε ποινή “χάδι” 5 χρόνια με τριετή αναστολή.

Κι’ αυτό παρ’ ότι τον έκρινε ένοχο για λαθρεμπορία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και υπεξαίρεση, ενώ τον απάλλαξε για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ! Αθώο έκρινε το δικαστήριο τον συγκατηγορούμενό του Φλώρου, Βασίλη Μυλιώνη, έκρινε 5 κατηγορούμενους ένοχους με ποινές ένα έως δύο χρόνια με αναστολή, ενώ αθωώθηκαν άλλοι πέντε κατηγορούμενοι!

Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι κατηγορούμενοι δικαιούνται ελαφρυντικά κυρίως από το γεγονός ότι δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί τους ύψους 88 εκ. ευρώ που καλύπτουν, όμως, μόνο μέρος των απωλειών.

Το μήνυμα είναι σαφές: Σε μία φάση που διαλύουμε και ξεπουλάμε την ΔΕΗ, δεν πλήττουμε τα ιερά και τα όσια της απελευθέρωσης της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, ρίχνουμε στα μαλακά, αν δεν επιβραβεύουμε κιόλας με ελαφρυντικά, τους ένοχους του σκανδάλου σε βάρος των πεπλανημένων καταναλωτών και την ίδια ώρα για να κερδοσκοπούν οι ιδιωτικές εταιρείες αυξάνουμε τα ηλεκτρικά τιμολόγια και κλιμακώνουμε τις απάνθρωπες αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά!

Αν είσαι πλούσιος δεν παθαίνεις ποτέ τίποτα και ιδιαίτερα αν είσαι πολύ πλούσιος επιβραβεύεσαι, ενώ αν τύχει και είσαι φτωχός και είσαι και τίμιος, δεν έχεις στον ήλιο μοίρα, γιατί είσαι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Χθες αθωώθηκε ο Διώτης με την λίστα Lagarde, σήμερα ελεύθερος ο Φλώρος με την Energa Hellas Power!

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.

Πηγή: https://iskra.gr/