Τι θα κάνω αν με εκλέξετε

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τη ΛΑΕ – Μέτωπο Ανατροπής

Πάρα πολλοί φίλοι μου υποβάλλουν ηλεκτρονικά το εύλογο ερώτημα τι θα κάνω αν εκλεγώ Ευρωβουλευτής.

Απαντώ στη συνέχεια αλλά θέλω να τονίσω και κάτι ακόμα.Αυτά που υπόσχομαι δεν είναι πράγματα στον αέρα, που συνηθίζει να υπόσχεται η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων για κάθε λογής αξίωμα, που δεν τα κάνει ποτέ στη συνέχεια. Τα όσα υπόσχομαι να κάνω είναι η απολύτως φυσική συνέχεια των όσων ήδη κάνω πολλά χρόνια, κατά συνέπεια όσοι μου κάνουν την τιμή να με ψηφίσουν έχουν έναν μεγάλο βαθμό σιγουριάς ότι θα τα κάνω και στο μέλλον!

1. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να προσπαθήσω να είμαι η φωνή του ελληνικού λαού στο Ευρωκοινοβούλιο,η φωνή μιας χώρας που αδικήθηκε κατάφωρα, την τσάκισαν οικονομικά και κοινωνικά και οι πολιτικοί της ηγέτες δεν την υπερασπίστηκαν και δεν την υπερασπίζονται διεθνώς. Μιλώ και για τα παλαιομνημονιακά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και για τα νεομνημονιακά (ΣΥΡΙΖΑ) κόμματα

Το έκανα ήδη με σειρά δημοσιεύσεων στα γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά που είχαν αρκετά μεγάλη απήχηση διεθνώς, με τη συγγραφή της δήλωσης Μίκη – Γλέζου για τη σωτηρία του ελληνικού και των ευρωπαϊκών, λαών που υποστηρίχτηκε από μια πλειάδα προσωπικοτήτων της Ευρώπης, με τη συμμετοχή μου σε σειρά ευρωπαϊκών συνεδρίων, με τη διοργάνωση του συνεδρίου των Δελφών για την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση και της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υπεράσπιση της  Δημοκρατίας (www.defenddemocracy.press). Δημοσιεύω έναν ενδεικτικό κατάλογο στο τέλος αυτού του κειμένου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το Ευρωκοινοβούλιο παρέχει ένα πολύ σπουδαίο βήμα για να ακουστεί η φωνή κάποιου διεθνώς. Δεν συμφωνώ με όλα όσα υποστηρίζει ο Βρετανός ευρωβουλευτής Φάρανζ, εντούτοις τα όσα έκανε χρησιμοποιώντας τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο είναι μια απόδειξη για το τι μπορεί να γίνει.

Αν οι ‘Ελληνες Ευρωβουλευτές είχαν υπερασπιστεί τη χώρα τους αντί να χειροκροτούν αυτούς που της επετέθησαν, λειτουργώντας πρακτικά ως ανδρείκελα της Μέρκελ, του Σόιμπλε και του ΔΝΤ, θα ήταν πολιτικά αδύνατο να περάσουν τα Μνημόνια και οι Δανειακές που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν συθέμελα την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό έθνος, παρά τα απίθανα ψέμματα που αραδιάζουν καθημερινά οι πολιτικοί μας.

2. Το δεύτερο εξίσου σημαντικό είναι να προσπαθήσουμε να εντάξουμε το ελληνικό στον αγώνα για μια δημοκρατική, κοινωνική, οικολογική και ανεξάρτητη Ευρώπη, να υφάνουμε και στο Ευρωκοινοβούλιο ένα δίκτυο σχέσεων και συμμαχιών προς αυτή την κατεύθυνση. ΓΙα να ευοδωθεί μακροχρόνια ο αγώνας του ελληνικού λαού χρειάζεται συμμάχους όπου μπορεί να τους βρει και εντός και εκτός Ευρώπης κι αυτό ισχύει και για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

3. Σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν θα υπερασπιστώ την εθνική, λαϊκή και κρατική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά και των άλλων λαών της Ευρώπης, όπως ούτως ή άλλως έκανα επί πολλά χρόνια με διάφορους τρόπους, κάτι που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει όποιος επισκεφθεί το σάιτ μου http://www.konstantakopoulos.gr.

Ο αγώνας για τη δημοκρατία και την υπεράσπιση του κράτους – πρόνοιας πρέπει να δοθεί σε όλη την Ευρώπη, όπως και ο αγώνας για την αποτροπή των πολεμικών κινδύνων μέσα, αλλά κι έξω από την Ευρώπη.

Ενδεικτικός κατάλογος άρθρων και δράσεων

H ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ― ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Πρωτοβουλία των Δελφών: Εναλλακτικές στη λιτότητα, γεωπολιτικές προτεραιότητες και ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας