Η Ρωσία τίμησε τον Μανώλη Γλέζο

0
553

Tον Ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο συνάντησε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ και του επέδωσε το γραμματόσημο του 1959 των Ταχυδρομείων της ΕΣΣΔ με το πορτρέτο του.

Η Ρωσία τίμησε τον Μανώλη Γλέζο με αφορμή την 74η επέτειο της Μεγάλης Νίκης ενάντια στο ναζισμό.

Στις 13 Μαΐου ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ επισκέφτηκε τον θρυλικό Ήρωα της Ελληνικής Αντιφασιστικής Αντίστασης, τον κάτοχο του Διεθνούς Βραβείου Λένιν «Για την ενίσχυση της ειρήνης μεταξύ των λαών» (1963) Μανώλη Γλέζο.

Ο Αντρέι Μάσλοβ συνεχάρη τον Μ.Γλέζο για την 74η επέτειο της Μεγάλης Νίκης και του επέδωσε το γραμματόσημο του 1959 των Ταχυδρομείων της ΕΣΣΔ με το πορτρέτο του και την επιγραφή «Ελευθερία στον Ήρωα του Ελληνικού Λαού Μανώλη Γλέζο!».

Επί τάπητος στη συζήτησή τους, τα επίκαιρα θέματα των σχέσεων Ελλάδας — Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Γλέζος αποτελεί μια σημαντική μορφή για τους Ρώσους καθότι ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τον μνημόνευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο. με αφορμή την επέτειο 190 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας «Θυμόμαστε πάντα το κατόρθωμα του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, που κατέβασαν τη σημαία του Χίτλερ από την Ακρόπολη…» είχε πει μεταξύ άλλων ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Πηγή: https://sputniknews.gr