Δήλωση Παν. Λαφαζάνη: Εμπάργκο εδώ και τώρα στην Eurovision των γερακιών του Ισραήλ

Το ερχόμενο Σάββατο 18/5 θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ ο τελικός της Eurovision.

Η επιλογή του κράτους του Ισραήλ για την διεξαγωγή της Eurovision, ενός κατοχικού κράτους που πνίγει στο αίμα τα δικαιώματα και την ελευθερία ενός ολόκληρου λαού, του Παλαιστινιακού λαού, αποτελεί όνειδος για την Ευρώπη και πρόκληση για όλη την δημοκρατική και ελεύθερη ανθρωπότητα.

Η Ευρώπη , συνεχίζει σταθερά μέσα από αμφιλεγόμενους και μη, υπερεθνικούς θεσμούς και διάφορες εκδηλώσεις, να δείχνει ξεδιάντροπα την υποστήριξη της στο Ισραήλ, αγνοώντας επιδεικτικά τους Παλαιστίνιους και τα όσα απάνθρωπα συμβαίνουν στην Λωρίδα της Γάζας.

Όλα θα μοιάζουν ειδυλλιακά στο Τελ Αβίβ εκείνη την ημέρα, όλα θα δείχνουν ένα Ισραήλ ανοικτό στην διαφορετικότητα.

Όλοι θα μοιάζουν καλοδεχούμενοι σε μια κακόγουστη Ισραηλινή και ευρωπαϊκή φιέστα, η οποία πίσω από το ντεκόρ και τα χαμόγελα θα «ξεπλένει» τον πόνο, τις δολοφονίες και το αίμα του Παλαιστινιακού λαού και των παιδιών του.

Καμία ανοχή στην κάλυψη και το ξέπλυμα των γερακιών του Ισραήλ από την Ευρώπη.

Εμπάργκο εδώ και τώρα στον διαγωνισμό της Eurovision.

Είναι ντροπή για την κυβέρνηση Τσίπρα που ψευδώνυμα αυτοαποκαλείται κυβέρνηση της Αριστεράς, να επιτρέπει στην Ελλάδα να συμμετάσχει σε μια φιέστα κάλυψης των κατοχικών σιωνιστών δολοφόνων του Ισραήλ.

Καλούμε την ΕΡΤ και τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και τους ερμηνευτές, έστω και την τελευταία στιγμή, να ακυρώσουν την Ελληνική συμμετοχή στην Ισραηλινή κατοχική Eurovision.

Να μην μετάσχει η Ελλάδα στο επαίσχυντο ανελεύθερο ξέπλυμα που επιχειρείται στη σύγχρονη βαρβαρότητα των γερακιών του Ισραήλ.

Πηγή: https://iskra.gr/